Home Talk to Me Gesprek met oprichter Independer Edmond Hilhorst

1 7619

Met 240 mensen is Independer de grootste tussenpersoon in Nederland en zeker op internet. Ze startte in 1999 met 11 miljoen kapitaal en doken direct de internet crisis in. Ze overleefde deze en zijn nu de grootste autoschade tussenpersoon en zijn zeer actief in het transparant maken van de zorg.

Independer is met 240 mensen de grootste tussenpersoon in Nederland. Gestart in 1999 toen we nog gezellig op de internet bubbel zaten is er 11 miljoen euro ingestoken door investeerders. Independer dook kort daarna de internet crisis in maar overleefde. Edmond Hilhorst de oprichter van Independer vertelt over de start en het succes van Independer.

Terwijl we door het imposante pand van Independer lopen vertelt Edmond over de geleerde lessen van Independer. Dat pand is trouwens best bijzonder. Het was vroeger de Dudok Mavo in Hilversum en is ontworpen door Dudok zelf. Bijzondere details zoals bijvoorbeeld tegels in zeven kleuren geel zijn behouden.

De financiële advies poot van Independer is rendabel. Hiermee worden nieuwe takken van sport zoals gezondheidszorg door Independer gefinancierd. In de markt is Independer eigenlijk een grote kleine partij: ze zijn de grootste tussenpersoon in Nederland maar hebben bijvoorbeeld in autoverzekeringen slechts een marktaandeel van 3%. Genoeg kans voor groei dus.

Independer was opzoek naar groeimogelijkheden in andere markten. Inmiddels zijn ze gestart in de gezondheidszorg met als eerste doel om meer transparantie voor de consument te brengen in deze markt. Het businessmodel is tweeledig. Enerzijds is er het huisartsen model waarvoor Independer een gezondheidscentrum in Den Haag exploiteert compleet met huisartsen, apothekers en fysiotherapeuten. Anderzijds verzamelt Independer informatie over de kwaliteit van specialisten en ziekenhuisafdelingen.

Independer zet zich steeds in voor transparantie van de markten die zij betreden. Voor de financiële markt is dit goed gelukt en ze lijken in de gezondheidszorg ook goed op weg dit zelfde kunstje te herhalen.

1 REACTIE

Reageer op dit artikel