Home Bedrijven en personen Mijn suggesties voor de adviesraad Telecom Time Conference

Mijn suggesties voor de adviesraad TelecomTime

Helaas kon ik niet aanwezig zijn bij de adviesraad van Telecom Time Conference maar ik wil wel een aantal gedachten over de toekomst van telecom delen. Het is op dit moment namelijk de interessantste tijd om te praten over telecom en hét moment om je voor te bereiden op toekomst.

Wat gebeurt er in de telecomsector en welke vragen moeten we onszelf stellen?

Hoe gaat de dominantie van Apple (pakt 91% van de winst) en Android (die de grote aantallen heeft) zich ontwikkelen?
Wat gaan we in Nederland doen met de databundels? Ik haal zelf makkelijk 50GB per maand, in Zweden zie je deze grote databundels al, maar hoe gaan we dit in Nederland doen?
Hoe kijken we naar China waar digitale platformen zoals WeChat veel en veel harder gaan dan ons basale Whatsapp gedrag en waar as we speak miljarden omgaan in online betalingen via deze dienst?
Hoe gaat de E-Commerce in Nederland zich ontwikkelen? In de VS gaat 20% van de aankopen via mobiel, 50% van de online verkopen is voor Amazon, het bedrijf dat ook nog eens 24% van de totale groei voor zijn rekening neemt.
Hoe gaan mobiele betalingssystemen zoals Apple Pay en Samsung Pay het in Nederland doen?
Hoe snel komt de rest van de wereld online? Kijk over de grenzen! Natuurlijk naar China en India, maar ook zeker naar de rest van de wereld.
Welke mobiele toepassingen zijn er? Zo is er de Waterwatch Foundation. Deze non-profit organisatie verzamelt satellietinfo om een database van vegetatie te maken. Iedereen met een smartphone kan de details van ieder stukje grond bekijken. Interessant!

Kortom. Wat moet er de komende jaren gedaan worden?

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel