Home Vincent's Column Welke PDA's is de beste en wat doe je ermee?

0 3787

Laat ik eens een kritische kolom schrijven over mezelf. Mensen die mij kennen weten dat ik een groot aantal problemen heb om te functioneren in deze complexe wereld.

Ik heb de grootste moeite om op tijd te komen op afspraken, ben altijd bezig in tientallen projecten, manage vaak veel mensen die uiteenlopende zaken voor me doen, ben voortdurend bezig om bruggen te slaan tussen mensen, organisaties en ideeën en werk in meerdere kantoren, waarvan ik mijn eigen huis het nog meeste waardeer, en eigenlijk moet ik mezelf organiseren want secretaresses hebben vaak de grootste moeite om me bij te houden.
Om dit op zich boeiende leven vol te houden moet ik mezelf vaak erg goed managen. Ik zou dat niet kunnen zonder een organiser, ook PDA genaamd, personal digital assistent. Zon klein apparaatje ter grote van een zakagenda.

Wat is nu het verschil tussen een papieren agenda en een PDA en welke is de beste?

Allereerst zitten alle afspraken erin met routebeschrijving en telefoonnummers maar voor mij het belangrijkste dat de PDA me ruim op tijd discreet waarschuwt dat het tijd is om naar de volgende afspraak te gaan. 

De Todo lijsten zijn net zo belangrijk, voor elk project waar ik bij betrokken ben en elke persoon die ik manage of waar ik aan rapporteert heb ik een aparte todo lijst en alles wat ik moet doen zet ik direct bij de juiste plaats. Door middel van het aangeven van de prioriteit, die ik meestal sochtends bij het ontbijt nakijk en aanpas doe ik in ieder geval de belangrijke zaken gedurende de dag. Nadeel is wel dat al die lijsten te snel blijven groeien en het blijft soms vechten tegen de bierkaai

Ook zijn natuurlijk mijn adressen en telefoonnummers altijd up to date. Ik voer ze meestal in in mijn organiser maar ze komen ook automatisch in mijn outlook en secretaresses kunnen ze zien en bijwerken.

Van een papieren agenda is het moeilijk om een back-up te maken. Met een Organiser duurt het 5 minuten hoewel ik dat wel eens een weekje ben vergeten en toen hij werd gestolen had ik het echt heel moeilijk…

Deze functies zijn al prettig en je kunt ze met elk organiser doen

Ik heb zelf de observatie dat 80% van de mensen vooral informatie consumeert. Hiervoor is vooral de Palm die met zijn klonen wereldwijd ongeveer 50%  marktaandeel heeft en de duurdere Compaq Ipaq die snel is en een groot mooi kleurenscherm heeft en die door zon 15% van de mensen wordt aangeschaft. 

Als je zoals ik veel aantekeningen maakt tijdens gesprekken plus SMS’en E-mails schrijft dan is een goed toetsenbord een must. Hiervoor zijn de engelse Psion met 11% marktaandeel en de HP prima.

Ik ben ook steeds meer online met mijn organiser, ik check mijn E-mail, hou mijn bonnetjes bij, lees het belangrijkste nieuws en dat alles op een apparaat dat net zo groot is als iemands anders papieren agenda.

Psion heeft inmiddels besloten om zich te focussen om enkel de software te maken voor de nieuwe generatie smart phones waarvan de Nokia 9210 de eerste is. Het wordt interessant of alle intelligentie in de telefoon gaat zitten zoals de Europeanen denken of dat de PDAs allemaal connectie krijgen naar de telefoon zoals de Amerikanen vermoeden

3 miljoen mensen hebben in het afgelopen jaar een nieuwe PDA aangeschaft. In ieder geval kan ik wel zonder een secretaresse maar niet meer zonder een elektronische assistent.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel