Home Bedrijven en personen Trends in banking met René Steenvoorden, (nu nog) CIO Rabobank

Trends in banking met René Steenvoorden, (nu nog) CIO Rabobank

René Steenvoorden is als CIO bij Rabobank verantwoordelijk voor alle klantgerichte activiteiten van de bank. Van websites tot apps, call centers, social media en CRM. Hij werd tweemaal uitgeroepen tot CIO of the Year. Daarnaast stimuleert hij als Global Business Innovation leader bij Rabobank in nauwe samenwerking met externe partijen nieuwe businessmodellen en startups.

Innovaties in de bankensector en bij Rabobank

Op het grootste hoofdkantoor van Nederland ontmoet ik René Steenvoorden. De bank geeft dit jaar 650 miljoen euro uit aan ICT wat neerkomt op 15% van de kosten. René is hiervoor verantwoordelijk. Het varieert van complexe mainframes die met Cobol alle processen in goede banen moeten leiden tot innovatieve (groeps)betaalapps op je mobiel. Een enorm breed project dus met hieraan een groot budget gekoppeld.

Hoe wordt er bij de Rabobank gewerkt? Hoe manage je als CIO de processen? Waarvoor was hij de afgelopen zeven jaar verantwoordelijk? Hoe ziet de toekomst van de banken eruit? Waarom werd hij twee maal gekozen als CIO of the Year? En wat is zijn volgende stap? Na al die jaren gaat René namelijk de Rabobank verlaten!

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel