Home Bedrijven en personen Fastned en EV Box over (snel)laadinfrastructuur

Fastned en EV Box over (snel)laadinfrastructuur

De nieuwe generatie auto’s tanken we niet met benzine of diesel maar met stroom! In Digital Transformation sprak ik met Fastned-oprichter Bart Lubbers en CEO van EV-Box Kristof Vereenooghe over het (snel)laden van auto’s met een stekker.

Fastned

Bart Lubbers is samen met Michiel Langezaal de founder van Fastned. In januari dit jaar openden ze hun vijftigste snellaadstation naast de snelweg in Goes. De volgende stap is het uitbreiden van hun netwerk naar de rest van Europa. Welke obstakels moesten overwonnen worden en hoe zit het met de financiering?

EV-Box

Kristof Vereenooghe is de CEO van EV-Box. EV-Box heeft meer dan 36.000 laadpunten in meer dan 830 steden. Waar Fastned zicht richt op het snel opladen van je auto naast de snelweg mikt EV-Box op het installeren van laadstations bij particulieren, bedrijven en gemeenten.

We gingen dieper in op de toekomst van elektrisch rijden en de infrastructuur die daar voor nodig is. Ook bespraken we de uitdagingen waar we nu voor staan en de uitbreiding naar de rest van Europa.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel