Home Vincent's Column Sega gooit het bijltje erbij neer, Sony maakt verlies dank zij SonyPlaystation...

0 2858

Als je de toekomst van de computer industrie wil zien is het een goed idee om eens naar de spelletjes wereld te kijken, nieuwe dingen gebeuren daar als eerste!

Deze games industrie heeft een momenteel grotere omzetten in software dan de holywood filmindustrie. De kinderen zeuren bij de ouders om weer een paar spelletjes  erbij te kopen voor 100,- per stuk. Het lijkt echter allemaal niet genoeg om het gaming monster profijtelijk te laten zijn.

Er inmiddels wereldwijd zo’n 225 miljoen game computers verkocht van Nintendo , Sony en  Sega. Die laatste introduceerde in 1999 de DreamCast, een snel apparaat met een ingebouwd modem, E-mail en Internet waarvan ze er bijna 5 miljoen verkochten. Dat bleek niet genoeg en ze vertrekken nu uit de hardware en gaan enkel de spelletjes maken voor de overgebleven concurrenten. 

Sony kondigde deze week aan dat ze slechts 6.5 miljoen van de Sony Playstation 2,afgekort PS2,  verkocht hebben ipv 10 miljoen, door grote schaarste van onderdelen waardoor de winst van het bedrijf bijna tot nul terugvalt. De PS2 is wegens overweldigend succes totaal uitverkocht.

Deze PS2 komt met een ingebouwde DVD schijf, en de grafische en geluidseffecten zijn superrealistisch. Ik kan het weten want ik heb al bijna een jaar een Japanse versie in mijn huiskamer en ondanks het feit dat ik niet van spelletjes houdt vind ik het snowboarden absoluut onweerstaanbaar. Wat me alleen totaal irriteert is de DVD area code waardoor ik mijn Europese DVD’s niet in mijn PS2 werken of andersom. Geen wonder dat mensen dit gaan hacken, de filmindustrie wil totale controle en zullen uiteindelijk die verliezen.

Een nieuw gaming platform maken is blijkbaar tricky business! 

Daarom gaat Microsoft er voor het eerst ook een maken. Genaamd de Xbox, werd deze maand tijdens de Consumer Electronics Show door Bill Gates geïntroduceerd, De Xbox is weer 3 maal zo snel als de PS2, heeft een 8 gigabyte harde schijf en een ethernet adapter. Hij komt beschikbaar in 2002 en de prijs is competitief met de PS2 die $299 kost . Het beloofd een interessante strijd te worden.

Nu is het erg populair om over E-commerce te klagen. Maar de Sony Playstation 2 is overal bij gewone winkels uitverkocht maar wat blijkt, als je hem via nl.playstation.nl besteld heb je hem binnen 2 dagen met alle spelen in huis! Long live Internet. 

Volgende week meer over een www.motek.com, een Nederlands bedrijf wat in de gaming wereld briljante dingen heeft gedaan en die kennis nu gebruikt in de medische wereld en op internet.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel