Home Vincent's Column Rondje Texel, Microsoft gaat zich verdedigen tegenover de NGN, en de nieuwe...

0 3329

Wat hebben de grootste Catamaran Race ter wereld rondom Texel, Helikopters, Mobimiles, de nieuwste Nokia 9210 en de nieuwe licentiepolitiek van Microsoft met elkaar te maken?

Dat kost inderdaad wat moeite maar het afgelopen weekend heb ik genoten van de grootste Catamaran race ter wereld op Texel. Meer dan 200 Catamaran’s streden daar om de eer. Die zaterdag was een geweldige combinatie van oude en nieuwe techniek.
Allereerst was er de helicopter die 100 gasten bracht van Hilversum naar Texel. Die helicopter was mooie oude betrouwbare techniek. Het was maar liefst 35 jaar jaar oud, bereikte een snelheid van 200km en gebruikte 550 liter kerosine per uur. Het apparaat koste nieuw zo’n 24 miljoen dollar of  7000,- per vlieguur. Dit was een avontuur uit een jongensdroom, een onvoorstelbare herrie maar leuk om een keer mee te maken en deze techniek is in de afgelopen decennia niet fundementeel veranderd.

Wel fundamenteel anders was de website van http://www.roundtexel.com. Cisco had werkelijk alles uit de kast getrokken om daar iets speciaal van te maken. Een groot aantal kansrijke Catamarans was met een GPS en GSM ontvangers uitgerust en elke minuut werd via de satelliet mbv GPS de positie van de boot gemeten en via de telefoon per SMS doorgestuurd naar de website. Iedereen die naar de website keek kreeg elke minuut direct een supernauwkeurige update van het hele spelersveld. We konden live kijken naar video’s, interviews, positie of rangordes en ik vroeg me af waarom ik eigenlijk niet thuis aan het kijken was.

Een mooi staaltje van techniek wat we in principe ook bij Mobimiles gaan gebruiken. Ik hoorde overigens dat binnen het kabinet bezwaren zijn gerezen tegen de naam Mobimiles, vonden de ministers te populair klinken en teveel lijken op airmiles. Ach ja, marketing van beleid is ook een vak. Kilometerheffing is duidelijker. Maar gelukkig heeft het kabinet echt besloten door te gaan met ons plan en krijgt dus elke auto in 2005 een kilometerheffings-tellertje wat een enorme versnelling van de mobiele techniek zal betekenen.

Ik schrijf deze kolom ook met mijn gloednieuwe Nokia 9210, een handzame combinatie van een mobiele telefoon en een organiser. De 9210 heeft een mooi groot kleurenscherm, Ik kan er mee Emailen, Internetten, het heeft een supergoede speakerphone en als bonus de mogelijkheid om een conference call met 5 mensen op te zetten. Dit laaste alleen maar met een abonnement van Telfort want de andere operators hebben nog niet door dat het voor zakelijke gebruikers erg handig is er even een paar mensen bij te schakelen.

Voordat iedereen het me vraagt, ik moest er gewoon de maximale prijs voor betalen bij Belcompany . Mijn oordeel, Fraai. Ik vindt alleen het toetsenbord helaas nog niet goed genoeg om van de Psion 5MX afscheid te nemen maar het komt echt in de buurt van de idiale telefoon en de portable laptop.

Idiaal, ik hoop dat volgende week ook te kunnen rapporteren over de nieuwe licentiepolitiek van Microsoft. Morgen komt Microsoft uitleggen hoe de nieuwe licentie policy in elkaar zit op de jaarvergadering van de NGN, de Netwerk gebruikersvereninging Nederland. En ik hoop volgende week in de deze kolom te kunnen rapporteren dat de 100% prijsverhogingen van zaken als Office XP voor de zakelijke gebruiker allemaal een boze droom waren en dat het leven er net mooi en zonnig uitziet als een Catamaranrace rondom Tessel!

Hierbij de foto’s van de Texel dag

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel