Home Vincent's Column Positief nieuws uit de VC wereld

0 3320

Gisteren werd Maurice de Hond weer bestuursvoorzitter van www.Newconomy.com  en zal hij in broederlijke samenwerking met Interim manager Kees Scholtes NewConomy nieuwe stijl gaan leiden en de voorzitter van de raad van commissarissen Pieter van Hoogstraten treedt in mei af. Deze crisis die de personifisering was van de .com malaise in Nederland blijft boeien maar kent enkel verliezers. Er is nog geen definitieve oplossing voor het bedrijf en die moet er snel komen.

Zie Video Interview http://www.planet.nl/multimedia2/0,1674,101_1494_80966,00.html 
Ik heb toch maar besloten mijn op dit ogenblik ondankbare rol van positief nieuws brenger te blijven vervullen. Laat ik het weer eens proberen.

Vorig jaar is er in Nederland rond de 650 miljoen Euro in nieuwe technologie bedrijven geïnvesteerd waarvan Newconomy minder dan 5% deed. Er wordt nog steeds stevig doorgegaan want in de eerste 2 maanden van dit jaar is er weer 165 Miljoen Euro besteedt.

Een van Newconomy’s bedrijven Tryllian  met Agents technologie haalde 11 miljoen Euro op, Tridion,  een websoftware bedrijf, gestart door mensen als Patrick van Gendt en Roland Slot die het al een keer eerder hadden gedaan wist 23 miljoen Euro uit de markt te krijgen.

Insight Capital Partners, de investerings club van Roel Pieper waarbij ik zelf werk heeft www.YourNews.com  en www.Tradingcars.com  helpen financieren. 

www.TradingCars.com  is een mooi voorbeeld van een jong bedrijf dat overschotten en tekorten voor de autohandel bij elkaar brengt. Ze verhandelen in Maart al zo’n 2000 auto’s en zullen dit jaar een slordige 1 miljard gulden omzetten, dit is een bedrijf wat een gigantische markt help om niet alles via de fax en de gsm te regelen.

Ook de grote bedrijven blijven doorgaan. In America investeerde ING samen met anderen $90M in PayPal een peer to peer betalingssysteem op Internet waar al 6 miljoen mensen van gebruik maken en waarmee ik via Email simpel anderen kan betalen. Alle pogingen zoiets van de grond te krijgen via de officiële banken is tot nu mislukt.
http://news.cnet.com/news/0-1007-200-5038525.html?tag=mn_hd

Toch vraag ik me soms ook weer ouderwets af wat de wijsheid van de markt is. Deze week gaat in de US Loudcloud naar de beurs. Zij helpen bedrijven om hun internet infrastructuur te outsourcen. Loudcloud heeft $5 miljoen omzet en $100 Miljoen verlies maar namen als Marc Andriessen, de oprichter van Nescape als investeerder. Ik zou er op het eerste gezicht niet mijn geld in stoppen.
http://www.zdnet.com/filters/printerfriendly/0,6061,2692464-2,00.html

De Internet werkelijkheid is complex, het gebruik en de verspreiding in de maatschappij groeit door en is nauwelijks begonnen. De negatieve verhalen in de kranten vertellen maar een zeer klein gedeelte van de werkelijkheid.  Einde van dit positieve stukje!

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel