Home Bedrijven en personen, Events Mister identity organiseert congres over e-identiteit

Mister identity organiseert tweedaags congres over identiteit

Jaap Kuipers, aka ‘Mister identity’, organiseert op 15 en 16 juni het congres ‘Digitaal Zakendoen & eID’. Het is een tweedaags congres dat dieper in gaat op invloedrijke trends in digitaal zakendoen en de wijze waarop we in Nederland daarop in kunnen spelen. De tweede dag staat in het teken van eID en hoe je met een digitale ideniteit makkelijker zaken kunt doen.

De Nederlandse spelers zijn op dit moment DigiD (12 miljoen gebruikers), Idensys en iDIN. Veel grote spelers willen een identiteitsprovider zijn en ervoor zorgen dat we ons kunnen identificeren door alleen ons rijbewijs tegen de smartphone te houden of een selfie te maken. En dat werd tijd! Ook de blockchain kan hier weleens een belangrijke rol in gaan spelen.

Enthousiast over de Blockchain

Jaap Kuipers is namelijk ook enthousiast over de blockchain, hij organiseerde er al eens een congres over. Het is peer-to-peer, transparant, niet te manipuleren en je kunt ook je identiteit er in vastleggen wat mogelijkheden biedt voor smartcontracts. Op 20 juni praten we op de Dutch Blockchain Conference met 20 top sprekers en deelnemers uit allerlei sectoren over deze disruptieve technologie. Er zijn nog kaarten.

Digitaal Zakendoen & eID

Er zijn workshops en talks van o.a. de drie zwaargewichten Mark Bressers (EZ), Steven Luitjens (BZK) en Jasper Mutsaers (RvIG). Bekijk hier de hele lijst van sprekers.

Hoe openen we een bankrekening zonder naar de bank te gaan? Hoe identificeren we ons snel en makkelijk bij webshops? En hoe gaan we dit Europees allemaal standaardiseren? Allemaal vragen die tijdens dit congres ter sprake komen.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel