Home Bedrijven en personen Ruimtevaartorganisatie schiet boeren in ontwikkelingslanden te hulp

ruud grim Ruimtevaartorganisatie schiet boeren in ontwikkelingslanden te hulp

Met Digital Transformation waren we op uitnodiging van de Waterwatch Foundation op locatie vanaf het ESS Side Event “Space for Food Security”. Een event waar landbouw en technologie samen kwam en waarin de vraag centraal stond hoe we technologie zoals satellietdata in konden zetten om in de toekomst 9 miljard mensen te voeden. Ik sprak er met André Kuipers en Ruud Grim, senior advisor en coordinator bij de Nederlandse ruimtevaartorganisatie NSO.

NSO schiet boeren te hulp

Hij faciliteert en stimuleert het gebruik van satellietdata voor de The Societal Benefit Areas (biodiversiteit, ecosystemen, energie, gezondheid, klimaatverandering, landbouw, rampen, water, en weer), onderzoek en commerciële business. Voor Buitenlandse Zaken voeren ze een project uit dat boeren in ontwikkelingslanden moet helpen om met behulp van satellietdata hun projecten beter te laten uitvoeren.

Data = productiviteit

Qua productiviteit loopt de landbouw in Afrika ver achter bij Europa. Deels door het klimaat, maar ook omdat kennis en de juiste informatie ontbreekt. Willen we in de toekomst 9 miljard mensen genoeg te eten geven dan moet dit veranderen. Dat steeds meer boeren toegang tot mobiel (internet) krijgen helpt daar enorm bij en dat is precies waar Ruud Grim met de NSO en de Waterwatch Foundation zich mee bezighouden.

Ruud Grim in Digital Transformation

Over hoe de ruimtevaartorganisatie NSO zich inzet om kleine boeren in ontwikkelingslanden te helpen efficiënter te produceren.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel