Home Uncategorized Klimaatakkoord-analyse met expert Prof. Rudy Rabbinge!

0 3541

Het zal je niet ontgaan zijn dat er in Nederland een Klimaatakkoord voor 2030 wordt opgesteld: 75% duurzame energie, 7x zoveel zon- en windenergie, 2 miljoen duurzame woningen en geen nieuwe diesel en benzine auto’s meer verkopen.

Ik weet eigenlijk weinig van het Klimaatakkoord dat werd voorbereid in 5 klimaattafels en hoe dat wordt opgesteld. Daarom interview ik expert Dr. Rudy Rabbinge die het heeft meegemaakt er er veel van weet. Hij was te zien in het NOS Journaal en vertelt nu het volledige verhaal aan ons inclusief uitgebreide analyse!

Hoe wordt het klimaatakkoord opgesteld en wat staat er in? Volgens prof. Rudy Rabbinge, agronoom, politicus en hoogleraar aan de Wageningen Universiteit, kan de landbouw energie positief worden binnen 10 jaar (maar die hebben een klein doel). De industrie is met 42% de grootste maar daar worden grote besluiten vermeden (zoals plannen die de WRR al geadviseerd had in 2004). Mobiliteit moet de grootste hoeveelheid van CO2 winst gaan opleveren. Wat vindt hij van de kwaliteit van het Planbureau van de Leefomgeving, waar hij 8 jaar in de adviesraad zat? Kunnen die de politieke druk weerstaan? Hoe goed is de kwaliteit van de plannen? Een boeiend gesprek over een belangrijk onderwerp!

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel