Home Uncategorized Elektrisch rijden groot bouwsteen Klimaat- en Mobiliteitsakkoord 2030 | Interview Maarten van Biezen

0 2489

Het zal je niet ontgaan zijn dat er een Klimaatakkoord wordt opgesteld. Er is veel te horen over huizen van het gas en meer hernieuwbare energie. Ook de gesprekken over een Mobiliteitsakkoord zijn in volle gang. Ze vinden plaats aan de Mobiliteitstafel onder leiding van Annemieke NijhofMaarten van Biezen zit namens de VER aan tafel. Hij is ook de aan tafel aangewezen EV ambassadeur/liaison voor het brede EV belang. De opdracht voor mobiliteit is minimaal 7.4 Mton extra CO2 winst in 2030. De Kabinetsambtie van zero emissie autoverkoop in 2030 levert volgens het Planbureau van de Leefomgeving al tussen de 3 en 5 Mton CO2 winst op. En de voordelen voor gezondheid, balancering van het elektriciteitsnetwerk (en minder kosten netverzwaring) door slim laden, het werkgelegenheid en concurrentievoordeel van de koploperpositie NL, wegen natuurlijk mee. Elektrisch rijden is dan ook een grote bouwsteen voor het akkoord. Het gesprek gaat vervolgens vooral over hoe we die ambitie kunnen bereiken tegen acceptabele kosten en bereikbaar voor iedereen. Dat wordt deze zomer doorgerekend. De verwachting is dat er eind van het jaar een getekend akkoord ligt.

Ik interview Maarten voordat hij in de uitzending van Nationale Autoshow van BNR Nieuwsradio gaat. Wat gaat het akkoord betekenen dat eind van het jaar getekend gaat worden? Heeft hij vertrouwen dat de Nederlandse samenleving er snel genoeg op reageert?

Luister de BNR uitzending met Maarten van Biezen, bestuurslid van de Vereniging Elektrische Rijders en ambassadeur elektrisch rijden namens het Klimaatakkoord.

 

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel