Home Vincent's Column Iphone 2.0

0 4164

Wat is er te melden van de vorige week? Iedereen leek wel in de ban van de Iphone 2.0. Ik was er natuurlijk al een jaar mee bezig dus voor mij was het iets minder exciting maar het leek wel de finale van het EK (met nederland erin). Het was om te beginnen nogal veel moeite om er een te bemachtigen. Ik moest 5 maal terug naar de Belcompany want alle systemen van Tmobile en Apple lager eruit. Pas op zaterdag kocht ik in 15 minuten zonder problemen een iphone 2.0

Maar donderdag avond was een complete feestavond met 1000 mensen die voor een klein  winkeltje van Tmobile lagen. Het leek wel of er meer journalisten waren dan wachtenden in de rij. De communicatie manager van T-mobile klaagde dat toen ze orange kochten voor  1.6 miljard er 15 journalisten rustig in een kamertje zaten te wachten maar toen Edwin de eerste Iphone van nederland kocht (na 15 uur in de rij te hebben gestaan) was hij even de superheld van Nederland.

Maar wat moet je er nu van vinden? Is de Iphone 2.0 het het meest brilliante apparaat sinds de walkman? `
Het is niet WAT de iphone doet maar HOE hij het doet.
– Foto’s maken kan iedereen maar zo leuk erdoorheen bladeren is uniek. Het heeft 2 megapixel ipv 5 en video opnemen doet tie helaas (npg) niet. 
– De internet browser is voor een mobiel toestel perfect en zoomt prachtig in en uit maar doet geen flash, je hebt wel een mooi Youtube programma om alle video’s te kijken.
– Email lezen gaat prima en je krijgt ze ook lekker snel gepushed net zoals een blackberry en de exchange support voor agenda, adressen en email is TOP maar het batterijen leven is dan 4 uur en het schrijven op het touch toetsenbord is een uitdaging voor sommigen.
– Bellen kan prima en de speakerphone is uitstekend en je adressenboek werkt mooi met foto’s maar als je zoals ik 4000 adressen hebt duurt het 10 seconden voordat je de eerste letter kunt intypen.
– Navigeren kan (nog) niet maar Google Maps met Gps erin geeft je perfect aan waar je bent met een mooie goudengids. Je kunt nu makkelijk nieuwe applicaties erop zetten die 0-10 euro per stuk zijn maar zaken als Copy/Paste zijn (nog) niet mogelijk.

Verder moet je natuurlijk de Iphone bij T-mobile kopen met een 2 jarig abbonement of het in belgie halen voor 525 euro of bij  http://www.iphonehelpdesk.nl/ voor 630 ook al hebben ze moeite met leveren. De prijzen van T-mobile zijn prima want voor 30 euro heb je onbeperkt internet en 150 minuten maar een extra minuut kost je een kwartje en het data netwerk van Tmobile is niet zo goed als Vodafone en KPN.

En zo zijn er nog een hele hoop dingen rationeel over de iphone 2.0 te melden. Maar dat is voor de meeste gebruikers niet belangrijk.
Het ding spreekt tot de verbeelding. Is ontzettend mooi, heeft een prachtige user interface die een genot is om te gebruiken veel mensen (ik schat 100.000 in het eerste jaar) willen het gewoon hebben no matter what.

Ik heb 5 filmpjes voor jullie. Het FD met een filmpje over het Iphone feestje in rotterdam. Een eerste filmpje met de volkskrant waar ik wekelijks een gadget rubriek ga maken en een paar filmpjes die ik zelf maakte op www.Zoomz.nl de blog waar alles op video gebied in zaken wordt behandeld. Zeer aan te bevelen. Al mijn filmpjes staan op http://www.zoomz.nl/archief/category/talk-to-me/ netjes bij elkaar 

Dan is er nog te melden dat ik deze vakantie een nieuwe site aan het maken ben. Met een mooi professioneel CMS heb ik 2 jaar lopen kloten (dag van de loodgieter lekt altijd) maar nu ben ik met wordpress (open source blogging systeem) een erg aardige website in elkaar aan het draaien. Kijk op http://vincent.pczapper.nl voor een preview.

Fijne vakantie. Ik blijf in juli lekker in Nederland en ga even een weekje naar Bakkum. Met Kits van 2 maanden en 2.5 jaar is vakantie gewoon veel meer werk dan werken 🙁

Klik hier voor leuke filmpjes over de lancering van de iPhone.  

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel