Home Bedrijven en personen, Events Infra, zorg, woningbouw en overheden op het BIM Event

Bim event

Ik was dagvoorzitter van het BIM event. BIM staat voor bouw informatie model. BIM is een methode om op efficiënte wijze met diverse partijen (opdrachtgever, architect, adviseurs, aannemer en installateurs) in één model samen te werken aan een bouwproject. Doel is om slimmer met elkaar samen te werken en minder fouten te maken bij bouwprojecten.

Ger Baron CTO Amsterdam over BIM voor projecten op de Zuidas

Het BIM Model zorgt ervoor dat projecten op de Zuidas binnen de juiste tijd en binnen het budget worden afgerond. Dus geen Noord/Zuidlijn taferelen meer. Ger Baron is CTO van de stad Amsterdam, hij kent BIM pas een jaar maar vindt het fantastisch. Ook de Amsterdam Arena is in BIM gegoten en je kunt zelfs BIM projecten exporteren naar Minecraft. Leuk voor de kids!

Professor Arto Kiviniemi: BIM is niet te negeren (English)

Dr Arto Kiviniemi is Professor of Digital Architectural Design aan de universiteit van Liverpool. Het heeft 10 jaar geduurd voordat BIM echt aan populariteit toenam. Volgens hem kun je er nu simpelweg niet meer omheen. In Engeland hebben ze bepaald dat vanaf 2016 iedereen met BIM moet werken terwijl slechts 8% gecertificeerd is om er mee te werken.

7 workshops in de pauze

In de pauze vonden er 7 workshops plaats en stelde ik een aantal vragen aan de deelnemers. Wat voor rol speelt BIM in hun organisatie?

Wat vonden de leveranciers, sprekers en bezoekers van deze dag?

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel