Home Bedrijven en personen Digital Transformation over Stichting DOEN en Fitbit for Cows

Sicco Pier van Gosliga Yme Bosms

Donderdag was alweer de tweede aflevering van mijn radioprogramma Digital Transformation op New Business Radio. Met als studiogasten Yme Bosma van Stichting DOEN en Sicco Pier van Gosliga van Connecterra, oftewel de Fitbit for Cows. Maar we begonnen de uitzending met Joris van Lierop van RTL Nieuws die kwam vertellen over Facebook Instant Articles.

De hele uitzending terugluisteren

Joris van Lierop, Uitgever RTL Nieuws (2:40 min)

Joris van Lierop was in de studio om te praten over Facebook Instant Articles. RTL Nieuws biedt sinds een aantal dagen hun content ook aan via deze in-app toepassing van Facebook. Hierdoor kunnen de artikelen rechtstreeks en razendsnel in de Facebook app gelezen worden en worden lezers niet meer doorgeleid naar de site van RTL Nieuws. Extra interessant is dat RTL Nieuws zélf de advertenties mag verkopen en de volledige opbrengst ook zelf mag houden.

Klik hier om direct naar het fragment te gaan.

Yme Bosma, Stichting DOEN (14:56 min)

Yme Bosma zat in het management team van Hyves maar is nu werkzaam als Program & Investment Manager bij Stichting DOEN. Ik praat met hem over Stichting DOEN en de duurzame, culturele en sociale activiteiten die ze ondersteunen. Hoe zit de financiering in elkaar? Aan welke voorwaarden moet een initiatief voldoen om subsidie te ontvangen? En waar komt zijn passie voor de projecten in Afrika en Azië vandaan? Stichting DOEN was de eerste investeerder van M-Kopa, het project dat zonne-energie naar afgelegen gebieden in Afrika brengt.

Klik hier om direct naar het fragment te gaan.

Sicco Pier van Gosliga, Connecterra (27:48 min)

Sicco kwam ik tegen op Websummit in Dublin. Hij won daar met Connecterra de prijs voor de beste startup pitch met hun Fitbit for Cows project. Connecterra monitort koeien met een speciale halsband met bewegingssensor. Uit deze bewegingsdata kan de gezondheid van de koe worden afgelezen en zo kan de software aangeven welke koeien extra verzorging nodig hebben. Dit resulteert in betere melk en een betere productie. Ik praat met Sicco over deze uitvinding, zijn rol, het zoeken naar investeerders en het businessmodel.

Klik hier om direct naar het fragment te gaan.

Mijn interview met Sicco Pier van Gosliga na de uitzending:

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel