Home Bedrijven en personen Hoe kunnen we goed geschoolde vluchtelingen aan ons binden?

Damir Hajdarovic, is de MD van Mobiquity, en weet veel over mobiele toepassingen en hoe we talentvolle vluchtelingen die in ons land verblijven aan ons kunnen binden. Om die reden heb ik hem uitgenodigd in mijn radioprogramma Digital Transformation.

Damir Hajdarovic

Damir kwam als vluchteling naar Nederland, leerde de taal, ontwikkelde zijn talenten en is nu Managing Director bij Mobiquity. Het bedrijf is op zoek naar goede technische mensen en vluchtelingen kunnen hier een oplossing voor zijn. Maar de technische geschoolde vluchtelingen zijn voor bedrijven niet te bereiken. Zonde! Damir gaf al aan dat hun bedrijf in potentie kan groeien van 100 naar 200 werknemers, maar dan moeten die 100 werknemers wel gevonden worden. We doen er goed aan om het voorbeeld te volgen van de Zweden om talent aan ons te binden. Daar gaan vluchtelingen die direct een meerwaarde kunnen zijn voor de maatschappij een apart traject in met versnelde taalcursussen en eventueel omscholing.

Damir Hajdarovic in Digital Transformation

Beluister het gesprek hier (2:53)

Column van Paul Piebinga over mobiel betalen in China

Paul Piebinga is MD Europe van Mobiquity en een grote fan van China. In zijn gesproken column heeft hij het over de introductie van Apple Pay in China. Een Chinese ingenieur vertelt er ook over.

Chinese ingenieur over mobiel betalen en de introductie van Apple Pay in China

Beluister de hele uitzending met naast Damir ook een debat tussen een klimaatwetenschapper en een klimaatscepticus.

 

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel