Home Bedrijven en personen Gynzy geeft kinderen voor €60 per jaar iPad en software

Gynzy Rutger Peters

Rutger Peters ken ik uit de gaming industrie. Zijn bedrijf Gamegate kende een absoluut topjaar in 2008 toen maandelijks 50 miljoen mensen hun spelletjes speelden. Hij verkocht het voor 20 miljoen aan Real (die van de Realplayer) en begon met zijn nieuwe bedrijf: Gynzy.

Gynzy

Gynzy ging onderwijssoftware maken. Rutger verbaasde zich erover dat er nog steeds op dezelfde manier wordt lesgegeven als toen hij jong was.

“Als je na dertig jaar uit een coma ontwaakt, is de enige plek waar je je helemaal thuis voelt het klaslokaal”

Dat moest veranderen: ze gingen software schrijven voor digibords. 80.000 leraren en leerlingen werken nu dagelijks met deze software, een marktaandeel van 66%. Voor slechts €100 euro per klaslokaal kunnen ze de software een jaar lang draaien. Het digibord is niet meer weg te denken uit het klaslokaal, nu is het tijd voor de volgende stap: een tablet voor kids.

Gynzy iPads

Voor 60 euro per kind per jaar krijgt een leerling een eigen iPad met daarop de Gynzy software. De oefenboekjes kunnen eindelijk de prullenbak in. Gynzy doet dit samen met Apple (die altijd al veel interesse heeft getoond in het onderwijs) en Apple premium reseller Xando. De iPad is ook echt van het kind zelf en ze mogen het dus ook mee naar huis nemen.

Hoe start je een bedrijf als Gynzy? Waarom is (of beter gezegd: moet) schoolsoftware zo goedkoop? Wanneer is Gynzy iPads beschikbaar? Welke software draait erop? En hoe beheer je op een school al die iPads? Bij mij in de studio Gynzy founder Rutger Peters.

Bekijk ook mijn interview met Rutger Peters na afloop en een demo van de Gynzy software.

Bekijk de hele uitzending met naast Rutger Peters ook de CEO van CM (mobile messaging en payments) Jeroen van Glabbeek.

Vorige week schreef ik ook over Gynzy iPads. Lees dit arikel hier.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel