Home Gadgets KPN zet vol in op LoRa netwerk voor IoT

KPN zet vol in op LoRa netwerk voor IoT

Slimme apparaten met ingebouwde sensoren gaan dankzij LoRa technologie (low power, long range) zo’n vijf tot tien jaar mee op een batterij. Doordat de apparaten maar af en toe wat data door hoeven te geven hebben ze geen constante snelle internetverbinding nodig waardoor de batterij een stuk langer meegaat. Dit biedt giga mogelijkheden voor the internet of things. Denk aan parkeersensoren, sloten of deurbellen die via het LoRa netwerk gekoppeld zijn aan het internet.

KPN gaat heel Nederland bedienen

KPN zet vol in op het LoRa netwerk om zo optimaal voorbereid te zijn op de verdere opmars van het internet of things (IoT). Eind dit jaar is heel Nederland bediend en dat voor een paar euro per jaar voor de klant.

Mobilock

Bij Z Today gaven we een demonstratie van een IoT toepassing, het Mobilock fietsenslot. Via mijn smartphone kan ik het slot openen. Maar nog veel belangrijker is dat ik (of een bedrijf) het slot ook kan overdragen aan iemand waar ik mijn fiets aan uit wil lenen. En ook weet het slot wanneer ik in de buurt ben zodat het slot zichzelf opent en ik meteen weg kan fietsen. Ideaal!

1 REACTIE

  1. mooi en helder uitgelegd, dankje Vincent!
    ik mis alleen dat KPN niet de enige aanbieder is, of in verhouding wel? Vorig jaar was ik erg onder de indruk van diverse LoRA initiatieven.. ook crowedfunded waarbij iedereen een “hub” kon zetten op hun gebouw: dus het leek gratis LoRA voor iedereen! (heette dat The Things network?)
    groetjes,

Reageer op dit artikel