Home Vincent's Column Griep en ICT ellende

0 3868

Vorige week was ik weer eens ziek op vele fronten. Ik lag met zware griep een week op bed net zoals ons halve bedrijf Interimic. Via google lees je dan wat over de griep en dan krijg je de kriebels. Griep is een echte killer. Na de 1e wereld oorlog veroverde een gemuteerd varkensvirus uit China via de Amerikaanse soldaten die Europa kwam bevrijden de hele wereld.  Het heette de spaansegriep want spanje was het enige land waar de sensuur het niet onder de tafel schoof. Er gingen 50 miljoen mensen dood 5x zoveel als de hele 1e wereldoorloog. De golf van vorige week veroorzaakte toch weer 800 doden  in nederland, bijna net zoveel als het aantal verkeersdoden van een jaar en volgens een artikel in de New Yorker is het gewoon een kwestie van tijd voordat er weer een gemuteerd dieren griep virus sterk besmettelijk en dodelijk is en dan zullen er honderden miljoenen mensen doodgaan.
Maar naast mijn gezondheid was mijn ICT gezondheid ook ver te zoeken. Vooral dankzij Microsoft programma’s. Mijn half jaar oude Acer laptop was weer niet meer vooruit te branden. Het kon zo een minuutje nadenken over wat het nu weer wil doen en een programma opstarten is zo traag dat er ernstige psychologische beschadeding optrad. Enige oplossing als windows zoiets doet is de harde schijf backupen en opnieuw formateren. Het is te ingewikkeld om het te fixen.

 

Maar zo’n ingrijpende operatie stel je zo lang mogelijk uit want het kost je dus een dag om het OS opnieuw te installeren, Office erbij, alle programma’s die een mensen nodig heeft zoals Acdsee en Snagit voor fotobewerking, Studio9 voor Pinnacle om video’s te editen, Mindminager om te brainstormen, SharpReader om de RSS Feeds te lezen en dopplerradio voor mijn laatste Postcasting hobby. Mijn kpn Umts kaart heeft zijn drivers nodig zodat ik overal kan werken netzoals Blackberry en via Palmbutler maak ik een connectie tussen mijn laptop en de TV. Als snel 20 programma’s die allemaal vragen om legale serienummmers en de laatste downloads. Frustrerende activiteiteit. En over 9 maanden kan ik het allemaal nog een keer doen ben ik bang.

 

Mijn TV is nu tegenwoordig een Microsoft Media Center,  Een hard disk video recorder wat een geweldig middel is om alleen maar te kijken naar TV die je wil zonder reclame en afhankelijkheid van netten en tijden. Deze had het ook helemaal op zijn heupen en het beeld stotterde voordurrend. Als je ziek bent wil je alleen maar TV kijken dus dat was onvoorstelbaar irritant. Gelullig was daar het probleem te verhelpen  met een systeemherstel. Dit is een weinig bekend tool binnen Windows XP waarmee je de staat van de PC een paar weken terug kunt terugzetten. Alleen de programma’s worden hiermee beinvloed, niet je mail, documenten of andere data files. Onthoud het woord: Systeemherstel.

 

Vervolgens vloog bij onze provider de Exchange server eruit die pas 3 dagen erna weer terugkwam. Combinatie van veel ingewikkelde factoren waren de reden maar wat een ICT irritatie.

 

Dan wordt een ziekbed echt rustig als je te ziek bent om te bellen, de TV niet werkt, de email niet binnenkomt en je de hele tijd maar bezig bent de laptop  te fixen.

 

Gelukkig is mijn buurman huisarts die me wel wilde helpen met mijn gezondheid alleen: zijn semantec virusscanner had zijn complete PC in de houdgreep dus de kinderen konden niet meer msn’n en hij niet meer mailen dus of ik hem ook nog even kon helpen? Ik had zelf Hugo op bezoek van Strategic-IT die mijn media center voor me fixte en die ook maar even bij de buren langsging om dit ook nog even te fixen.

 

Nu nog tom tom opnieuw installeren want toen de batterij van mijn Qtek PDA na een paar dagen niet gebruik leeg raakte verdwenen de programma’s spontaan en als ik mijn blackberry naar de nieuwe versie van de software krijg zonder dat mijn adressenboek opeens overal 3 copieen heeft dan ben ik eindelijk weer boven jan.

 

Hoe deden mensen dat vroeger zonder computers?

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel