Home Vincent's Column Gadgets op vakantie

0 4467

Allereerst is natuurlijk een digitale camera super belangrijk en niet meer te vermijden. Ze zijn er al vanaf een honderd euro en voor 300 euro heb je een geweldig model. Vroeger was het aantal megapixels essentieel maar dat is eigenlijk niet meer zo belangrijk. Op internet kunt je echt niet meer dan 2 megapixels kwijt en om meer dan 3.2 megapixel te hebben is alleen maar belangrijk als je A4 of groter afdrukt. Belangrijker is om er een grote geheugenkaart bij te kopen van zo’n 512 mbyte zodat je de hele vakantie fotograferend kunt doorbrengen. Mijn ideale camera reageert verder zeer snel als ik een foto maak en ik hoef niet eindeloos te wachten voordat het opgestart is. Mijn batterij moet oplaadbaar zijn en minimaal een dag of langer meegaan. Verder wil ook zelf video’s opnemen en per email versturen.

Ik heb 2 verschillende adviezen. De Kyocera Finecam SL300 is een 3.2 megapixel camera, zeer dun, start in 1 seconde op, maakt direct een foto en, maakt ook redelijke video’s en kost rond de 300 euro. Mijn ultieme camera is de Sanyo C1 van 500 euro die prima foto’s maakt maar waarvan de video veel beter van kwaliteit is en die je direct uitstekend op je computer kunt bekijken. De camera bewaard het in Mpeg4 zodat er bijna een uur video past op een geheugenkaart van 512 mb. Op www.kelkoo.nl  kun je de prijzen van de camera’s goed met elkaar vergelijken en een goede winkelier vinden die dan niet meer veel marge overheeft.

Een andere soort foto camera is de NEC 400. Dit is een nieuwe imode mobiele telefoon die erg mooie vga kwalteit foto’s en kleine video’s kan maken van maximaal 10 seconden. Voordeel is dan wel dat je deze foto’s en video’s  kan wegsturen per email voor enkele  centen zodat je vrienden direct kunnen zien waar je uithangt.

En ik loop de laatste weken rond met een magische USB stick van Philips  (rond mijn nek. Ik kan ermee naar mp3 muziek luisteren met ruimte voor 2 muziek CD’s maar ook foto’s maken van 2 megapixel en leuke kwaliteit filmpjes. In de kabel van de oortelefoon kan ik de muziek bedienen en er zit zelf een klein kleuren schermpje in waarmee ik de foto’s en video’s kan bekijken. Door hem in je pc te stoppen kun je de batterij opladen en het ook als geheugen gebruiken voor documenten en media files.

De foto’s die je maakt kun perfect in het internet cafe op het internet gooien via de Hema, Kruidvat of Albert Hein site. Je vrienden kunnen het dan direct zien en de foto’s zelf bestellen. Op www.mijnalbum.nl krijg je gratis 250 mbyte om je foto’s neer te zetten maar er zijn tallozen anderen die u van dienst willen zijn op het web.

Muziek is natuurlijk naast de camera de 2e gadget. En we willen veel muziek bij ons hebben. Apple verkoopt nu net zoveel Ipods als Macs en heeft er een goed winstgevend kwartaal mee achter de rug. De nieuwe IPOD die net uit kwam deze week heeft 20 gig aan geheugen, genoeg voor 400 CD’s, is een snoepje om te zien en zal minder dan 400 euro kosten . Neem het nog even mee, je hebt het verdient.

Ik zelf heb net voor 200 euro meer een nieuwe Archos player gekocht. Iets groter dan een IPOD maar naast de eindeloze hoeveelheid muziek kan ik op het flinke kleuren scherm al mijn foto’s bekijken en 100 uur aan video in meenemen. Die video kan ik direct opnemen van de TV of er al mijn DIVX films in stoppen die heel Nederland nu tot groot verdriet van de filmindustrie, gratis aan het downloaden is. Denk even aan het genot als je kinderen achterin weer zitten gillen om ze zo’n gadget te geven waarna ze blij en excited uren zoet zijn.

 

Boys en toys. Veel plezier op vakantie.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel