Home Vincent's Column Er komt wat te kiezen in TV land!

0 3264

Het is voor de arme consument wel een beetje te moeilijk aan het worden. Hoe wordt je geacht om als normaal mens een oordeel te vellen de verschillende soorten digitale televisie, high definition TV, IP TV, Harde schijf recorders en alle video kanalen die via Internet te krijgen zijn. In deze kolom van 3 minuten kan ik het ook niet allemaal uitleggen maar gelukkig gaan we er de komende tijd nog veel reclame over krijgen vanuit alle bedrijven.

 

KPN gaf gisteren ook weer een bijdrage aan de verwarring door MINETV te introduceren. Ze hadden al digitale televisie via de lucht waar zo’n 180.000 gezinnen gebruik van maakte maar deze televisie gaat via de telefoonkabel, net zoals versatel/tele2 een half jaar geleden al introduceerde. Alleen is deze MINE TV een 2.0 versie van deze technologie en momenteel de beste vorm van digitale televisie die je misschien kunt kopen.

 

Er zitten namelijk wel een paar limitaties aan. Je moet eerst ADSL2+, een supersnelle variant van Internet, aanschaffen bij KPN internet/Planet/Hetnet of Xs4all en dat komt in de komende 6 maanden bij 60% van de gezinnen beschikbaar. Verder kun je momenteel maar 1 televisie in het huis aansluiten op deze KPN MINE TV, over een paar maanden kun je waarschijnlijk een 2e tv aansluiten maar daar heb je het mee gehad.

 

En het kost je 20 euro per maand + 150 euro voor een setupbox met een ingebouwde harde schijf. Indien je hoge definitie televisie wil hebben aan het einde van het jaar moet je weer een nieuw doosje kopen.

 

Je moet er dus wel wat voor doen als je het al kan aanschaffen. Maar wat heb je dan?

 

Allereerst meer dan genoeg digitale TV kanalen met goede kwaliteit, maar dat hebben de kabelaars ook. Vervolgens zit er in elke decoder doosje een flinke harde schijf waarmee je eenvoudig vanuit een goede elektronische televisie gids makkelijk programma’s kan opnemen en bij het afspelen door de reclame kan roetsen. Dat is ideaal tv kijken en de kabelaars komen er in de komende 6 maanden ook mee maar KPN heeft het geen optie gemaakt maar een standaard feature tegen een lage instapprijs.

 

Het mooie is dat er oneindig veel verschillende programma’s over de telefoonlijn kunnen gaan. Iedereen kan naar iets anders kijken. Je kunt kijken wat je maar wil en wanneer je maar wil. Dat zie je allereerst bij de videotheek die in de dienst is ingebouwd. Je kunt uit honderden verschillende films kiezen die dan direct beginnen te spelen en die je nooit hoeft terug te brengen. Veel beter dan de 25 films die je bij de meeste kabelaars kunt bekijken en waar je dan ook nog moet wachten op de starttijd. KPN heeft ook een redelijke hoeveelheid films bemachtigd wat nogal een strijd is met de filmstudio’s.

 

Dan kun je op je TV genieten van alle programma’s die op de site www.uitzendinggemist.nl  van de publieke omroepen staan maar dan in perfecte kwaliteit. Ook dat zullen de kabelbedrijven in het komende jaar gaan implementeren.

 

Maar vervolgens komen er thema kanalen, sportclub kanalen, de innovaties zullen elkaar snel opvolgen want dankzij de 1 op 1 mogelijkheid krijgt binnen een paar jaar iedereen zijn eigen TV kanaal helemaal op maat gemaakt. Kijk eens op de aardige demo op www.mine.com

 

Wat er gaat gebeuren oa dankzij een formidabele competitor als KPN, die weet dat ze de komende tijd 50% van hun telefooninkomsten gaat verliezen, dat er een hoop product product innovatie in de TV wereld gaat komen. Dat zorgt ook bij de kabelbedrijven voor een hoop opwinding en dat betekent dat er eindelijk iets te kiezen is in TV Nederland.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel