Home Vincent's Column Depressie in de internet wereld niet te vinden bij Cisco I-vision evenement,...

0 2778

Het was weer bingo gisteren, de Nasdaq ging met 5% naar beneden. Greenspan kan geen goed doen. Alles wat naar beneden kon dat ging. Cisco daalde zo’n 8%, het bedrijf is het afgelopen jaar 75% in waarde gedaald tot 130 miljard en dat met een lage sales groei van 25% per jaar.  De Amerikanen zijn ook echt intens in alles wat ze doen, positief of negatief. De gevreesde depressie moet er met dit soort stimulerende neergangen bijna komen zou je denken.

Gisteren vierde www.Cisco.nl ook zijn nationale  Internet-vision evenement in de Pathé Cinema in Rotterdam (zie Foto’s) en daar was van de depressie weinig te merken. 2500 gasten die bezig waren in honderden Nederlandse  bedrijven netwerken te versnellen, intelligenter te maken en aan te sluiten op de vernieuwde business. En daar zat het enthousiasme goed in op een nuchtere manier. Gewoon kijken naar wat er nodig is. Een deelnemer zei me dat het implementeren van al die nieuwe E-zaken gewoon niet sexy was en hard werken en dat is natuurlijk ook zo. Ook al vind ik het zeer interessant om te zien wat bedrijven echt implementeren!

De aandachtspunten van de dag waren Bedrijfsprocessen systematisch op het web zetten, de opkomst van mobiel internet, de versnelling van het Net naar Gigasnelheden, dat is meer dan 100 maal zo snel tegen lagere kosten dan vandaag, draadloze netwerken in de bedrijven en bij mensen thuis en Voice over IP, een telefoon met een ethernet kaartje die met je PC en het web perfect samenwerkt.

Ik gebruikte het draadloze netwerk zelf ook in een presentatie over de maatschappelijke gevolgen van het internet en dat was wel een aardige truc. Een draadloos netwerk moet er in theorie voor zorgen dat je alles overal kunt doen zonder draadjes en zorgen dus ik gaf een presentatie in alle 6 zalen tegelijkertijd. 1 zaal life en 5 zalen via video converage. Mijn PC was draadloos verbonden via het web met de beamers en ik rende van zaal naar zaal tijdens de presentatie zodat ik overal even life was en na een intense Face2Face communicatie weer naar de volgende zaal kon.

Ik geef toe, ik ben juist enthousiast over het draadloos samen werken  omdat ik juist niet overal hoef heen te rennen of te rijden maar het experiment werkte perfect.

Ook kwam Businessweek gisteren uit met een special over een herdenking van de rol van het internet, conclusie: ondanks alle tegenslagen blijft het Net een enorme stimulator voor de maatschappelijke en business veranderingen.

Laat de Nederlandse bedrijven maar lekker implementeren dan komen de resultaten vanzelf.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel