Home Vincent's Column Het Drama van teveel keuze bij Cebit

0 3143

Ik heb iets onmogelijkst gedaan dit weekend. Ik heb CEBIT in Hannover bezocht, de allergrootste IT beurs aller tijden met ruim 8000 bedrijven, 800k bezoekers, waarvan 130k internationaal en 422k m2 standruimte, dat zijn 28 propvolle hallen, ongeveer 3 maal de Rai en de Jaarbeurs bij elkaar. Ga er maar aanstaan.

Als je dat geweld allemaal ziet dan begrijp je dat bedrijven meer dan 50% van hun investeringen in Informatie technologie doen.  Er waren hallen over alles van Office Automatisering, Netwerken, Internet, Fabricage en ontwerp technologie, Telecommunicatie, Banken automatisering,  Smartcards, R&D en banenmarkten.

Mijn eigen doel was om te zien wat er allemaal te vinden was op slimme verkeersinformatie en mobiele communicatie. Ik vond er natuurlijk de mooiste kleine telefoons zoals de nieuwe Sendo, een  groot kleurenscherm, GPRS, dat betekend always on internet, ingebouwde Mp3 spelers en draadloze verbinding naar de PC of een koptelefoontje met de Bluetooth standaard. De telefoons komen in grote aantallen pas in het 3e en 4e kwartaal maar volgend jaar zullen veel features bijna standaard zijn in alle telefoons.

Er zullen dit jaar 600 miljoen Mobiele telefoons verkocht worden, dat is bijna 10% van de wereldbevolking. Siemens liet een kleine goedkope GSM chip zien die nu in allerlei andere apparaten wordt ingebouwd, je moet dan denken aan Pc’s maar ook de Auto’s, Bussen, treinen, en kassa’s of frisdrank automaten die doorgeven hoe het met hen gaat en wat hun behoefde is aan nieuwe voorraden, onderhoudt of andere zaken. In 2005 worden GSM modules meer verkocht in apparaten dan in mobile telefoons, alles wordt connected.

Ericsson liet ziet hoe je elke standaard mobile telefoon in Zweden in een gewone Internet browser op 200 meter nauwkeurig op een landkaart kunt zien,  als jij toestemming geeft. De Hiper is een GSM telefoon die GPS plaatsbepaling heeft ingebouwd en weet binnen 1 meter nauwkeurig waar je bent.

Echt nuttig vond ik de GSM koffiekan, die stuurde een SMS bericht indien de koffie koud werd of bijna leeg was zodat de catering hem weer kon updaten voor de chef!

Nog echt een leuke gadget die ik wil kopen is de EyeTrek bril, zo’n star track bril die als je hem opzet het idee geeft dat je in een gigantische bioscoop zit. Kan op computers en DVD’s of TV’s worden aangesloten en moet ongeveer 1000dm kosten.

Als laatste een stukje software voor mensen met een webcam, indien je de software www.melioris.com download dan wordt het een bewakingscamera die bij een inbraak de beweging registreert en je een Email of SMS stuurt, verder kun je dan via elke PC je webcam bekijken om te zien wat er aan de hand is.

Nieuwe apparaten buiten de PC worden mobiel en connected tot het Net en worden intelligent om mee te communiceren. Ik heb ze allemaal besteld en ben benieuwd waarneer ze mijn huis in komen.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel