Home Vincent's Column Apple maakt mijn familie veel innovatiever

0 2767

Ik loop achter bij mijn familie.
Het lijkt wel alsof de gewone familieleden veel mooiere nieuw gadgets hebben.

Allereerst heb ik een oude digitale canon fotocamera van slechts 2 megapixels, meer dan genoeg om fotos van mijn 6 maanden oude baby met iedereen te nemen. Ik upload ze regelmatig op het Internet maar dat doet echt iedereen. Mijn tante in de USA van 82 jaar die volgende maand naar Moskou op vakantie gaat kocht via amazon.com een nieuwe 6 megapixel canon cybershot camera en vertelde me dat ze bijna niet meer in winkels kocht want het personeel wist er maar weinig van en bestellen op Internet was gewoon veel makkelijker.

Mijn neef had het hele huis vol draadloos Internet, had de stereo  installatie in elke kamer aangesloten op de Imac pc  en had een giga hoeveelheid muziek die hij via een afstandsbediening makkelijk kon bedienen.

De hele familie was wel erg Apple georiënteerd moet ik zeggen. Ik heb er nooit voor warm gelopen want ik ben veel te veel verpest met MS-DOS en Windows wat altijd veel goedkoper was en waar veel meer software voor te krijgen was maar ik ben de laatste tijd langzamerhand aan het rondkijken.

Mijn Apple Ipod gaat nu altijd mee op vakantie, niet om de muziek maar vooral om de podcasts te beluisteren. Ik ben een grote fan van talk radio en er is nu zo’n gigantische collectie te krijgen, zoals de beste programma’s van BNR nieuws radio, maar ook van Business Week, de wereldomroep, Pcmagazine en de beste site genaamd Itconversations waar je elke bekende persoon in de IT wereld live in congressen kunt beluisteren zonder een cent te hoeven betalen. Overigens kun je met alle Mp3 spelers deze podcasts beluisteren maar Apple heeft het gewoon met itunes lekker gemakkelijk gemaakt.

De video op de Ipod is nog niet echt geweldig, er is weinig video aanbod, de ipod reageert langzaam en het scherm is nog te klein. De hele wereld zit echter te wachten op de nieuwe Ipod video die binnenkort uitkomt met een flink groot scherm waar ook alle studio’s direct TV’s shows en films aan zullen leveren.

Apple maakt zich op om in de huiskamer dezelfde rol te gaan spelen die ze met de ipod in de digitale muziekwereld hebben gepakt. Ze zijn aan het werken aan een Apple mediacenter, een doos die je in huis kunt neerzetten en waarmee foto’s, muziek , TV en video kijken makkelijke anywhere, anytime kan gebeuren. Dat is technologisch nog een heel gedoe om makkelijk en stabiel te krijgen zoals microsoft heeft uitgevonden met MS mediacenter maar het blijkt ook moeilijk te zijn om de consument in beweging te krijgen. De consument zit gewoon op zijn oude apparaten en vind het wel best zo. Apple zou op basis van zijn ipod succes als ze een goed geïntegreerd aanbod van hardware, software, tv kijken en films on demand deze impasse kunnen doorbreken. Steve Jobs zei op de laatste aandeelhoudersvergadering dat hij de vraag luid en duidelijk gehoord had dus we kunnen uit deze wereld nog wat verwachten.

Inmiddels zit ik deze kolom vanuit de tuin van de buurman weg te sturen want mijn vakantie huis heeft zelf geen draadloos Internet in het natuurgebied in rhode island waar we zitten. Gelukkig loop je 100 meter in een willekeurige richting en de Internet beschaving slaat weer toe met open draadloos Internet zonder passwoord zoals het hoort.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel