Home Bedrijven en personen Andere Tijden: webwinkels in 1999 en crisis bij V&D

Andere tijden 1999

Leuk om terug te kijken. Eind jaren 90 leg ik uit dat veel grote winkelketens de boot lijken te missen en te afwachtend zijn wat betreft de opkomst van het online winkelen. Websites zijn lelijk, onlogisch, traag en je kunt er vaak niet eens online iets kopen. De Bijenkorf heeft in 1999 een website, de V&D niet. Pas in 2008 opent de V&D een webshop, een jaar later gevolgd door de Bijenkorf. Veel te laat?

Crisis bij V&D

De afgelopen weken was de crisis bij V&D volop in het nieuws. Maar dit was zeker niet de eerste crisis bij het warenhuis. Eind jaren 80 trok Anton Dreesmann zich terug vanwege ziekte. Hij had V&D uitgebouwd tot een wereldconcern.

Arie van der Zwan was zijn beoogd opvolger maar ontdekte dat het bedrijf flinke verliezen leed. Zeker 1400 arbeidsplaatsen moesten geschrapt worden om het bedrijf weer gezond te krijgen. Een ruzie met het personeel, de bonden, het hele land maar ook met Anton Dreesmann was het gevolg.

In Andere Tijden kijken Arie van der Zwan, Johan Nathans van de OR, familielid Vincent Vroom en oud-werknemers terug op de crisis bij Vroom & Dreesmann.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel