Home In de media Z Today: Is de man achter de Bitcoin gevonden?

0 4152
Z Today: Is de man achter de Bitcoin gevonden?

Wie de bedenker is van de Bitcoin is nog steeds een groot mysterie. De bedenker óf bedenkers gaat/gaan schuil onder de Japanse naam Satoshi Nakamoto. Gizmodo en Wired denken hem gevonden te hebben. Woensdagochtend werd in Australië vanwege een belastingkwestie het huis binnengevallen van Craig Steven Wright. Gizmodo en Wired denken dat hij Satoshi Nakamoto is omdat hij nog voordat een Bitcoin beta werd gereleased hier al melding van maakte. Hij deelde ook details over de Bitcoin nog voordat Nakamoto dit deed en stond op de mailinglist waarin het oorspronkelijke paper is rondgestuurd.

Bij Z Today speculeerden we mee

Helemaal zeker is het volgens deze sites nog niet, een reactie van Craig Steven Wright bleef uit. Mij lijkt het sterk dat hij het is, het is wat mij betreft teveel een businessman met teveel investeringen om hierachter te zitten. Maar wie weet. In Z Today speculeerden we mee en spraken wij met een andere ‘verdachte’, de Nederlandse wiskundige en cryptografie-expert Hendrik Lenstra.

Het moment waarin Craig Steven Wright zichzelf introduceert aan het publiek van de Bitcoin Investor’s Conference in Las Vegas zie je hier:

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel