Home Vincent Everts Vliegende auto’s moeten elektrisch en zelfsturend zijn

0 4563

Bij Radio 1 werd ik gevraagd om te praten over vliegende auto’s. Ik heb daar eigenlijk heel weinig mee, maar toch is er in ieder geval één die ik heel bijzonder vind: een elektrische vliegende auto met zelfsturing. Ik geloof dat heel veel kleine vliegtuigen alleen wat kan worden als ze niet bestuurd worden door mensen maar door computers. Ze zijn dan veel makkelijker te coördineren. In Amerika heb ik gezien dat kleine vliegtuigen heel nuttig kunnen zijn, maar in Nederland heb je een stuk meer precisie nodig om ze overal te kunnen laten opstijgen en landen.

Dit vliegtuigje kan verticaal opstijgen en landen, is volledig elektrisch, maakt weinig lawaai en is zelfsturend! The Terrafugia TF-X!

Een van de aanleidingen van het gesprek is de vliegende auto PAL-V die in Brabant wordt gelanceerd. Vanaf volgend jaar gaat het voertuig met plofmotor van start en voor 500.000 euro heb je een auto waarmee je 350 kilometer kan vliegen en 1200 kilometer kan rijden op een tank. Ik zag de auto onlangs op de Digital Dutch.

Het is een mooi begin, maar dit is absoluut niet waar we naartoe moeten. Vliegende auto’s zullen nog verder moeten evolueren naar elektrisch en zelfsturend.

Elon Musk denkt er ook weer heel anders over. Hij vindt vliegende auto’s maar niks en denkt dat we niet de lucht in moeten maar juist onder de grond. Met zijn nieuwe project Boring Company is hij gigantische tunnels aan het graven waar auto’s met een topsnelheid doorheen kunnen schieten. Lees hier alles over zijn nieuwe projecten!

 

NOG GEEN REACTIES