Home Zelfsturing Vandaag beroep tegen Tesla Autopilot Boete in Leeuwarden (17 Juli 2019)

0 4257

Vandaag (17 juli) om 14.00 uur wordt in Rechtbank Leeuwarden mijn beroep behandeld om de twee verkeersboetes (‘Mulderbeschikking’ voor het rijden met handen aan de smartphone) van 10 en 16 oktober 2017 aan te vechten. Toen ik deze boetes kreeg maakte ik tijdens het rijden gebruik van Tesla’s zelfsturingsfunctie Autopilot. Ik was dus zelf niet de bestuurder, maar hield  toezicht. Ik reed volkomen veilig volgens de politie en slingerde niet. Het heeft bijna 2 jaar geduurd, maar ik heb een rechter, een uitstekende advocaat en  juridische én maatschappelijke verdediging.

Ik ga maatschappelijk aantonen dat rijden met Autopilot 6 maal veiliger is dan rijden met handen aan het stuur (eerder was er al 40% vermindering van ongelukken door te rijden met Autopilot). Ook is het 140 maal veiliger dan een bestuurder met een smartphone in de hand (wat +-50% van de bevolking regelmatig doet en gigantisch gevaarlijk is).

Verder heb ik een juridische verdediging dat ik wel verantwoordelijk ben voor de auto, maar dat de auto zelf rijdt en ik dus enkel als een rij instructeur behandeld moet worden die toezicht houdt op een andere bestuurder (de leerling). De rij instructeur mag wel zijn smartphone in de hand houden.

Advocaat Tjalling van der_Goot van  kantoor Ankeranker heeft de zaak op zich genomen. van der Goot is een advocaat die veel bekende zaken heeft behandeld zoals de 33 blokkeerfriezen,  Robert M. in de Amsterdamse zedenzaak; Sander V., de verdachte van de moord op Milly Boele; Johnny B, de brandstichter van ’t Zand; en Patrick Soultana,

ankeranker

Vanwege een bijzonder huwelijk ben ik helaas zelf in Nantucket USA en kan zelf niet aanwezig zijn. Wel ben ik online via whatsapp (+31647180864) beschikbaar en hopelijk is er een live feed waardoor ik kan meekijken. Hierboven mijn video waar ik vertel hoe ik tegen de case aankijk.

Als je wil komen dan ben je van harte uitgenodigd.  De zaak start 14.00 uur en om 15.00 uur zijn we klaar.

Wat ik met deze zaak wil bereiken is dat onze wetgeving nu al aangepast wordt. Dat je niet alleen niet mag rijden met een smartphone in de hand, maar ook niet met een ipad of een computer. En ook de andere kant uit, dat indien auto’s van het RDW een rijbewijs krijgen om bijvoorbeeld op de snelweg zelf te mogen rijden, dat er ook een flexibilisering optreed.

Als je opnames wil maken moet je voor toestemming bellen met het Communicatie Rechtbank Noordholland  (0631013678 of pers.rnn@rechtspraak.nl). Na 15.00 uur ben ik beschikbaar voor toelichting.  Mijn advocaat Tajllink van der Goot kan bereikt worden op 058 – 2442500

Info

Hier tref je een uitgebreid online artikel met verschillende discussies over de zaak, de brief van het Openbaar Ministerie het bezwaarschrift (van Axel Mille – Hellolaw) en de pleitnota van het hoger beroep die morgen centraal staat nav de het afwijzen van onze case tijdens het eerste proces.

Videos

Alle videos over de bekeuring waaronder: het moment van de bekeuring, de discussie met Axel Mille (de juridisch adviseur), media en de aankondiging van de rechtszaak (die weer uitgesteld werd + videos van hoe autopilot veel veiliger rijdt dan mensen en mijn video voor morgen 17 juli.

Onderzoeken

– Tesla publishes first quarterly Vehicle Safety report:
In plaats van een ongeluk per 436.000 miles heeft Tesla elke 1.76 miljoen miles een ongeluk en met Autopilot ingeschakeld elke 2.9 miljoen miles. Dus factor 6x minder (en dit rapport is inclusief de near misses, dus het is eigenlijk nog beter).
– Eerdere 40% vermindering van ongelukken door autopilot en meer crash rates
– VVN Geschokt: bedrijven staan bellen in auto toe

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel