Home Talk to Me Staatssecretaris De Jager over mislukte ICT-projecten

0 3091

Jan Kees de jager hield gisteren bij het Dinner Pensent (zie foto’s) van Interimic een mooi verhaal waarom 50 procent van alle ICT-projecten mislukt en wat je er als grote organisatie aan kunt doen (de volledige presentatie staat na de klik). Goed om een keer een staatssecretaris met ICT-kennis te hebben. Vooral de politieke opdrachtgever, de tweede kamer in de tang houden is essentieel. Veel oplossingen die hij bespreekt gelden volgens mij voor alle organisaties.

Andere interviews van gisteravond: Willem Vermeend analyseert wie schuldig is aan de ellende bij de belastingen en geeft zijn recept om succesvolle organisaties te bouwen. Paul Molenaar doet verslag van zijn sabbatical en zijn toekomstige job en Roeland Stekelenburg vertelt hoe het voelt om een minister in de kamer zijn beslissing te laten uitleggen dat Microsoft de enige keuze was om tijdens het EK te streamen.


Willem Vermeend was de meest succesvolle staatssecretaris van financieen. Een ICT freak, hoogleraar belastingen en een gamefreak (net zoals Zalm) was een goed recept modernisering door te voeren. Was Bos, Kok of Jan Kees de Jager de reden dat de belastingen nu in zwaar weer zitten?


Roeland Stekelenburg was journalist bij Nova maar zwaait nu de septer over http://www.nos.nl, zijn EK Special site is super om via je laptop live wedstrijden te volgen met keuzes voor commentaar en camera’s. Verder is de mobiele site http://m.nos.nl een baken van innovatie in de mobiel internet wereld. Hoe zijn de ervaringen met de EK? Waarom bracht hij plasterk in verlegenheid met zijn keuze voor Silverlight van Microsoft en hoe gaat het verder met het verkeer naar de EK site?


Paul Molenaar is nu een paar maanden ambteloos burger. De bouwen van Ilse Media spendeert zijn tijd nu anders, leert andere skills en praat over zijn toekomstige job.


Presentatie van Jan Kees de Jager tijdens Interimic Diner Pensant over ICT als kritische succesfactor.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel