Home Vincent's Column Sony W880: Een Coole UMTS telefoon

0 3333

Er is echt een nieuwe generatie mobiele telefoons op de markt gekomen die cool en handig zijn. Ik loop bijvoorbeeld de laatste maanden rond met een nieuwe UMTS telefoon van Sony Ericsson de w880 die veel leuke dingen heeft. Laat ik beginnen om te zeggen dat ik er natuurlijk ook prima mee kan bellen en mijn adressenboek en agenda synchroniseren snel via de computer.

Het is een walkman phone. Je kunt er 25 CD’s aan MP3 op kwijt en dankzij een aparte muziek knop is de muziek ook makkelijk te vinden en te beluisteren terwijl je ook eenvoudig kunt bellen zonder al te veel capriolen uit te halen. Een coole feature is hierbij muziekherkenning. Je hoort een leuk muziekje in de auto, de telefoon luistert even mee en vertelt je de naam van de artiest en de song.
Maar het belangrijkste voor mij vind ik de camera die prima foto’s maakt en vooral perfect met Internet integreert. Sony Ericsson heeft een deal met Google weblogs gesloten terwijl Nokia het met de concurrent Flickr, dat spel je trouwens www.F L I C K R.com, doet. Het is bijna ideaal. Je maakt een foto, selecteert de optie webblog en de foto staat, dankzij het snelle umts na 20 seconden op het internet. Je krijgt een SMS’je met de webpagina waar alles staat en je hoeft dus NIETS in te stellen. Een kind kan de was doen, of eigenlijk, zelfs een volwassene kan het gebruiken.

Met iets meer moeite heb ik dat met video ook zo gedaan. Ik maak de raarste kleine filmpjes, kan die zelfs een beetje editen op te telefoon en stuur ze naar mijn youtube email adres waarna ze binnen 5 minuten online staan.

Dankzij deze eenvoudige foto publicatie functie ga ik weer massaal fotograferend door het leven en is mijn webblog http://vincenteverts.blogspot.com deze maand al gevuld met 200 foto’s van mijn zakelijke beslommeringen en natuurlijk van mijn zoon die iets meer dan 1 jaar oud is en elke dag toch we dingen doet die ik moet delen. Privé en werk lopen weer stevig door elkaar en het grappige is dat steeds meer mensen dit doen en vraag niet waarom maar ik heb al een flinke hoeveelheid mensen die zich via RSS abonneren op mijn fotoblog. Ik denk dat mensen steeds meer van hun vrienden en kennissen willen zien wat ze bezig houdt en dit maakt het simpel.

Internet browsen gaat ook prima met umts en de ingebouwde Google site die de gewone sites verbouwd zodat ze zichtbaar zijn op een mobiel kleurenscherm. Als je de letters vergroot zijn normale sites prima zichtbaar. Email werkt snel dankzij de push functie die we kennen van de blackberry. Ook weer een plus dat het instellen van je email niet op de telefoon hoeft te gebeuren wat een gepriegel blijft maar door simpel op de sonyericsson.nl site een aantal vragen te beantwoorden wordt de telefoon via een sms’je geconfigureerd. Geen gezeur.

Als laatste heb ik het gratis navigatie programma www.Nav4all.nl geprobeerd. Tot mijn verbazing was het binnen 10 minuten gedownload en geïnstalleerd, vond het mijn gps en kon de telefoon me snel de weg wijzen. De combinatie van een duidelijk klein schermpje en de speakerphone werkte uitstekend om de weg te volgen. De applicatie werkt in heel europa, is gratis, hoe doen die mensen dat, maar je moet wel een paar megabytes aan je provider betalen dus een onbeperkt data abonnement wat nu bij KPN’s HI en T-mobile 10 euro kost is handig.

Is de telefoon dan perfect? Helaas niet helemaal. De bediening knopjes zijn klein en een beetje scherp, je moet zelf kijken of je hieraan kan wennen. Verder heeft de w880i geen FM radio en als je vista op je PC hebt dan moet je nog tot juni wachten totdat de software om je adressenboek en kalender te synchroniseren komt.

Maar de telefoon is echt superdun en werd door iedereen in mijn omgeving cool gevonden, het heeft alle features die je maar kunt verzinnen en werd door de telecommunicatie branche als meest innovatieve telefoon van het jaar gekozen dus als je operator je weer lastig valt met een telefoon aanbod voor 0 euro is het een prima keuze voor het volgende mobiele tijdperk.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel