Home Vincent's Column Shoppen naar gadgets in Hong Kong

0 3654

Na mijn bezoek aan China nu verslag van mijn bezoek aan Hong Kong , het shopping paradijs waar ik een zaterdag rondbracht en er 5 nieuwe gadgets kocht. Dit shoppen is echter niet zonder risico.

 

Allereerst kocht ik voor 850 euro de nieuwe Sony DVD Handycam die ik al lang wilde uitproberen en die alle foto’s en video’s direct wegschrijft op een kleine DVD schijf. Het idee is dat je het DVD’tje direct in elke computer of dvd speler kan stoppen en het dan makkelijk kan bekijken . Ik haat namelijk bandjes en het spoelen om scenes te vinden. Het uitwissellen van een DVD is echter niet eenvoudig.
Er zijn zo veel variaties van DVD +R, -R,+RW en –RW, het wordt een beetje russische roulette of het echt werkt. De gemaakte DVD speelde alleen op de nieuwste allenieuwste dvd spelers en op mijn laptop stotterde de video’s bij het afspelen. Verder moet het ding een paar seconden opstarten voordat het een foto of film kan opnemen en moet je een Dvd disk finaliseren voordat het klaar is voor een ander afspeelapparaat wat erg lang duurt. De video is geweldige van kwaliteit maar de foto’s zijn flets. Conclusie not ready for Prime Time.

 

Vervolgens kocht ik voor 600 euro een Sanyo digital movie C1. Een geweldig ding zo groot als een pakjet sigaretten en wat digital foto camera van 3.2 mpixel en een mpeg 4 video camera combineerd. Geen bandjes, geen dvd, alles wordt direct op een kleine memory kaart weggeschreven die je direct in je laptop stopt. Elke foto of videoscene is een aparte file die je direct kunt afspelen of zelfs direct emailen want de files zijn niet groot. De kwaliteit is prima en er passen duizenden foto’s en een uur video op mijn geheugen kaart. De camera kun je ook direct aansluiten op de TV om het resultaat makkelijk te bekijken. Een laatste simpele innovatie. Er zitten aparte opname knoppen op om foto´s en video´s te maken die je door elkaar kunt gebruiken. Bij veel apparaten moet je eerst omschakellen in een andere mode wat veel tijd kost.

 

De DVD camera  gaat in de kast en de sanyo gaat voortaan overal mee.

 

Zelfs de kleding industrie ging met de tijd mee. Mijn derde gadget was een maatwerk zijde pak voor 150 euro wat binnen 10 uur op mijn hotelkamer werd gebracht. De Innovatie was dat ze mijn maten in de computer zetten en als ik een leuk pak zie, email ik een foto ervan en ze maken het binnen 2 dagen na. Gratis shipping overal ter wereld!  Dat is nog eens made to order.

 

Als laatste kocht ik de nieuwste blackberry met groot en super bright scherm die hier nog niet wordt verkocht en de allernieuwste UMTS telefoon van NEC waarmee ik een dag heb zitten genieten van EK voetbal fragmenten, bioscoop trailers, live televisie en de video telefonie die overal goed en goedkoop werkte in Hongkong. O ja, je kunt er tijdens het voetbal kijken ook nog tegelijkertijd mee bellen wat erg handig is.

 

Maar goed het is risico vol. Toen ik na 15 uren vliegen aankwam in New York werkte mijn credit kaart niet meer. Opeens stort je wereld in. Ik had geen cash bij me en kon geen lunch kopen, geen bus nemen, geen auto huren, geen hotel betalen. Stom stom stom om erop te vertrouwen dat een credit kaart blijft werken. Ik belde ABN/Amro. Die wisten van niets maar gaf me het nummer van interpay die de kaarten uitgaf. Interpay zei dat de kaart was geblokkeerd maar wisten niet waarom. Terug naar ABN. Die vond het heel vervelend maar ik moest contact opnemen met mijn lokale ABN kantoor . Het was zondag 4 uur NY time dus alles was dicht. Ik heb dus op het new york airport moeten slapen terwijl ik naar het 50 jaar huwelijksfeest van mijn schoonouders moest. De volgende dag was het probleem opgelost. Ze dachten dat mijn kaart was gestolen en dat de dief op mijn kosten aan het shoppen was. werd Wat een drama! Conclusie: Vertrouw die credit kaart betaalmiddellen niet, neem altijd overal cash mee en koop niet te veel gadgets.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel