Home Bedrijven en personen Rocket scientist Maarten Sierhuis over autonomous driving toekomst

Rocket scientist Maarten Sierhuis over autonomous driving toekomst

Rocket scientist Maarten Sierhuis is verantwoordelijk voor het Nissan Research Center in Silicon Valley. Hiervoor deed hij human-robot interaction bij NASA en deed hij onderzoek naar de samenwerking tussen mens en robot op Mars. Ik sprak hem tijdens Intertraffic en we hadden het over de toekomst van autonomous driving en de ontwikkelingen bij Nissan.

Nissan Research Center

Nissan is in Silicon Valley bezig met drie research richtingen. De focus ligt voornamelijk op autonomous driving in steden (want de snelweg kennen we nu wel). Tesla maakt er goede sier mee, maar Nissan heeft al sinds 2014 auto’s die autonomous op de snelweg kunnen rijden. In 2020 wil Nissan dat hun auto’s ook zelfstandig door de stad kunnen rijden. Om dat voor elkaar te krijgen zul je ook met HD kaarten moeten werken omdat alleen sensoren niet meer voldoende zijn.

Wanneer kunnen we langs de Amsterdamse grachten rijden? Wanneer kan het stuur uit de auto? Een gesprek met Maarten Sierhuis, directeur van het Nissan Research Center in Silicon Valley.

Highlights Intertraffic

Bekijk hier de highlights van de innovaties op het gebied van autonomous driving en de bijbehorende infrastructuur die te zien waren op Intertraffic. 27.000 mensen en 800 fabrikanten uit de smart traffic wereld kwamen bij elkaar in de RAI in Amsterdam.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel