Home Bedrijven en personen, Events Noord-Holland relevanter voor smart traffic dan Silicon Valley

Noord-Holland relevanter voor smart traffic dan Silicon Valley

Iedereen heeft de mond vol over Silicon Valley. Want daar zou alles gebeuren op het gebied van elektrisch rijden. Elisabeth Post bracht een bezoek aan Californië en constateerde dat onze provincie Noord-Holland veel interessanter is. Ik sprak haar tijdens Intertraffic.

Silicon Valley

Elisabeth Post is gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor de VVD. Ze heeft in Californië ontzettend veel leuke dingen gezien. Ze bezocht verschillende bedrijven en organiseerde er een congres maar ze was niet helemaal overtuigd. Want op het gebied van smart mobility is Nederland volgens haar toch echt koploper.

Nederland koploper

Waar wij heel goed in zijn in Nederland is data verzamelen en deze smart data ter beschikking stellen om het verkeer in kaart te brengen. In de VS kennen ze dit niet. Daarom kunnen wij in Nederland onze verkeersstromen veel beter beïnvloeden met slimme stoplichten en signings.

Elektrisch rijden en de roep om meer laadpalen

Elisabeth Post is samen met de provincies Utrecht en Flevoland bezig met een programma om 500 nieuwe laadpalen in de provincies te plaatsen. Dit is hard nodig als we binnen 10 jaar alleen nog maar elektrische auto’s willen verkopen. Nieuws dat ook in Californië is binnengekomen.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel