Home Bedrijven en personen Na jarenlang hun lekken te openbaren adviseert Brenno de Winter nu bedrijven...

Na jarenlang hun lekken te openbaren adviseert Brenno de Winter nu bedrijven en overheid over IT-security

Brenno de Winter werd wereldberoemd in Nederland nadat hij na 4 jaar hard werken de OV chipcard wist te hacken. Tijdens Lektober bracht hij een maand lang iedere dag een hack naar buiten en mede door deze twee gebeurtenissen was hij een tijd lang persona non grata bij de Nederlandse overheid. Tijden veranderen gelukkig en tegenwoordig wordt Brenno veel ingehuurd om adviezen en lezingen te geven over security en privacy.

Journalist van het jaar

We blikken terug op zijn carrière tot nu toe waardoor hij in 2011 werd uitgeroepen tot journalist van het jaar. Maar belangrijker nog, we bespreken de actuele situatie op het gebied van privacy en security. Hoe gaat de overheid en het bedrijfsleven om met onze data? Welke fouten worden er in de politiek gemaakt en wat voor gevolgen heeft de nieuwe Europese privacywetgeving?

Brenno schrijft ook hele leuke boeken. Zijn roman ‘de Rode Hack‘ heb ik met heel veel plezier uitgelezen. Het is een fictief boek gebaseerd op actuele gebeurtenissen en scenario’s over onze digitale wereld. In zijn nieuwe non-fictie boek De Digitale Vloedstorm bespreekt hij de gevolgen van de informatiesamenleving en de beleidsthema’s waar meer aandacht naartoe hoort te gaan. Op beveiligingsupdate.nl bespreekt hij in zijn video’s om de twee weken een actueel beveilingsthema.

Bekijk het interview met Brenno na afloop

Hele uitzending

Beluister de hele uitzending met naast Brenno de Winter ook FinTech expert Conny Dorrestijn over FinTech, PSD2 en de gevolgen van de Brexit.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel