Home Bedrijven en personen Conny Dorrestijn: ‘PSD2 maakt FinTech eindelijk sexy!’

Conny Dorrestijn: 'PSD2 maakt FinTech eindelijk sexy!'

Conny Dorrestijn ken ik al hééél lang uit de financiële sector, en de hele financiële sector kent Conny. Het was dan ook erg leuk dat ik haar in mijn laatste Digital Transformation van dit seizoen kon interviewen.

Conny Dorrestijn

Conny is al meer dan 25 jaar actief in FinTech. Van het organiseren van congressen tot en met het runnen van startups als Clear2Pay, wat uiteindelijk is overgenomen door FIS waar ze momenteel VP Global Payments Marketing is. En het heeft even geduurd maar met innovaties als blockchain en PSD2 wordt FinTech nu pas echt leuk!

PSD2

Waarom maakt PSD2 de FinTech wereld sexy? Het haalt de banken uit hun vertrouwde rol en geeft de consument meer macht. We worden weer de baas over onze eigen data wat ook zal moeten leiden tot meer concurrentie en transparantie. Wat moet er nog gebeuren zodat we in 2017 PSD2 ready zijn? Welke obstakels zijn er nog? En wat zijn de grote voordelen?

Brexit

Conny heeft lang in Londen gewoond en we mogen haar een echte Londonfiel noemen. Hoe kijkt zij tegen de Brexit aan? Is de Brexit bijvoorbeeld een kans voor Amsterdam? En welke adviezen heeft ze om meer startups naar Nederland te halen? Een onderwerp waar ze met veel passie, maar ook woede over spreekt.

Bekijk mijn interview met Conny na afloop

Hele uitzending

Luister de hele uitzending terug met naast Conny Dorrestijn ook IT-onderzoeksjournalist Brenno de Winter over de informatiesamenleving, privacy en security.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel