Home Uncategorized 500 kids in de ArenA ontwerpen Amsterdam 2.0 in Minecraft

0 3515

Afgelopen zaterdag hebben 500 basisschoolleerlingen op de middenstip van de Johan Cruijff ArenA in  het populaire computerspel MineCraft meegebouwd aan een Amsterdam 2.0 tijdens de eerste editie van WeMakeTheCity. Uitgerust met laptops mochten de kinderen hun creativiteit loslaten op de toekomst van het stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Na afloop overhandigden de leerlingen hun beste stadsplannen aan een bestuurder van de gemeente Amsterdam. Het event zorgde ervoor dat kinderen nadenken over hun eigen buurt en wat zij belangrijk vinden en het was ook een leuke manier van educatie omdat de kinderen spelenderwijs programmeerden. Het event is georganiseerd door stichting FutureNL die alle Nederlandse kinderen wilt helpen om digitale vaardigheden te ontwikkelen om later maximaal in een digitale wereld te kunnen functioneren.

Ik praat met Ronilla Snellen, co-founder van stichting FutureNL, en vraag haar hoe ze dit allemaal voor elkaar hebben gekregen. Hoe krijg je op een zaterdagochtend 500 kinderen in de Johan Cruijff ArenA die met zijn allen in Minecraft bezig zijn om Amsterdam 2.0 te ontwerpen? Hoe krijg je bedrijven als KPN, ABN Amro, Microsoft en Accenture zover dat 100 mensen gaan helpen op een vrije ochtend om de kinderen te motiveren en te inspireren om dit mogelijk te maken? Hoe krijg je de ArenA gratis beschikbaar?

Ook praat ik met Steven Schuurman, co-founder FutureNL, over het belang van de stichting. Hoe is stichting Future NL tot stand gekomen? Waarom is deze stichting nodig, ondanks dat er ook commerciële leveranciers van lesmateriaal zijn? Is deze stichting in de toekomst ook nodig? Komt er een uitbreiding van lager onderwijs naar voortgezet onderwijs? Hoe lang duurt het voordat de samenleving heeft begrepen dat dit belangrijk is en dat het maken van digitaal materiaal overgenomen moet worden in het reguliere onderwijs?

Ik sprak ook met Ger Baron, CTO van Gemeente Amsterdam, hij denkt dat elke Amsterdammer  (dus ook kinderen) wat moet kunnen zeggen over de ontwikkeling van de stad.

Hieronder een algemene impressie van de dag:

Hieronder ook een werkelijk prachtig gemaakte feel good trailer door Mart Gombert (Rabobank Solution Architect en filmmaker als hobby en vrijwilliger):

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel