Home Vincent's Column Mijn favoriete Gadgets van Feb 2002

0 3434

Het wordt tijd om eens te praten over mijn favoriete gadgets van het ogenblik: 
Wat gebruik ik nu echt ZELF ECHT in het dagelijks leven. Ik geloof niet dat je over gadgets kan praten indien je ze zelf niet gebruikt hebt. In het gebruik vallen zoveel tegen en blijven maar weinig overeind. Laat ik mijn huidige gadget infrastructuur van mijn leven eens beschrijven.

De Blackberry:

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Altijd je Email, afspraken en contacten bij de hand in het meest productieve GPRS device. Een heerlijke interface met het wieltje aan de zijkant (wat werkt dat snel) en het keyboard van de Blackberry vind ik 5 maal sneller typen dan de palm of Ipaq methode waar ik nooit aan heb kunnen wennen. Het scherm is groot en helder en ik heb er nu 500 Emails in zitten en zou niet weten hoeveel MByte erin zit. De BB synchroniseerd automatisch en direct met Outlook via het GPRS netwerk. De vaste prijs voor het gebruik van de blackberry is 60 euro/maand. Meest productieve tool voor mij nu. Niet het meest sexy maar het meest handige middel. Het past prima in je pocket. Interessant is om een keer te schrijven over wat er gebeurd als je de hele dag al je Email direct ontvangt. Ik vind het verrukkelijk om 6 Emailtjes/uur te ontvangen ipv s’ochtends 50 en s’avonds 50 en ik reageer veel sneller (als ik wil reageren…).
T68 van Erisson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ok ik heb na 2 jaar trouwe dienst de Nokia 7110 eruit gegooid. De Nokia 9210 vond ik niet prettig (keyboard moeizaam, slechte software, langzaam). De Ericsson 380 was leuk qua hardware maar rampzalig qua software. Maar de T68 is een winner. Leve de combinatie tussen Sony en Ericsson (ik vraag me af of sony hieraan gewerkt heeft maar goed). Het is een heerlijk klein apparaat, maar toch een mooi groot helder kleuren display, een super userinterface met een heel handig pookje in het midden wat prima werkt. (eindelijk beste Ericsson, het werd tijd!), met goede GPRS, Bluetooth en Triband ondersteuning. Verder zit er een POP3 client in dus je hebt altijd je Email bij de hand en adressenboek met 500 ruimte.

Dus alles zit erin? Een paar nadelen: 1 dag is het maximum dat de batterij het uithoud, is NET uit te houden, moet eigenlijk in de auto een oplader kopen (maar ik bel voor 800 euro/maand dus ik ben niet gemiddeld) en de microfoon had beter gekunt (achtergrond lawaai als ik in de auto bel is te veel). Verder is het te dom voor woorden dat er slechts 14 mailtjes tegelijkertijd in kunnen worden opgeborgen.

HBH-20 bluetooth headset

De T68 is gecombineerd met de ultimate headset via een draadlooze connectie naar de telefoon. Ik kan de telefoon lekker in de tas laten zitten en alles doen via de headset. Bellen kan via spraakherkenning, opnemen, bellen uit adressenboek etc. Goede spraakkwaliteit zowel spreken als luisteren. Ik heb de HBH-15 zelf geprobeerd maar de HBH-20 is veel kleiner.

JVC HDS1 de harde schijf recorder

 

 

 

 

 

 

 

 

 Eindelijk, mijn TV kijken is verbeterd (een van de meest frustrerende ervaringen die ik heb in mijn leven)  de harde schijf videorecorder van JVC, een zelfs betere versie van de TIVO box in Nederland. Een combinate van een S-VHS recorder met een harde schijf recorder JVC. Heerlijk 40 uur van mijn favoriete programma’s altijd makkelijk opgenomen en daarna bekijken zonder ooit met bandjes te klooien en een geweldige userinterface. Kijk hier naar het grafische userinterface waar je programma’s kunt selecteren.  Opnemen programma’s gaat via ShowView. Grappig is dat snel weergeven zo handig is. Met perfecte kwaliteit kun je 2 maal zo snel met geluid afspelen (Toonhoogte blijft goed) en 5-360 maal zo snel zonder geluid. Ik neem nu elke dag Nova, netwerk, B&B, 2Vandaag en OntbijtTV, BBC News + een hoop meer. Wel 3 uur per dag maar ik ‘browse’ er in ongeveer 30 minuten doorheen en vind het een heerlijke manier om te kijken naar zaken die ik prettig vind. Films kijk ook alleen maar via deze box, lekker zonder reclame. Alle films die je wil saven kun je direct kwijt in op de ingebouwde VideoeRecorder.  Dit is echt een GENOT voor TV kijken. gewoon 1399 euro bij RAF. (Ik verkoop ze echt niet). Als je denkt dat ik enthousiast ben lees dit Hierbij een Uk Review van de JVC 

Wat is mijn ultimate wens? De 40 gigabyte harde schijf moet kunnen worden geupgrade tot 120 gigabyte zodat ik nog veel meer uren heb.  Maar ECHT belangrijk is dat de programmagegevens in Nederland na 30 jaar strijd nu eindelijk worden vrijgegeven. Dat zou het programeren nog veel makkelijk maken. Op lange termijn geef me fiber to the home met 10mbit en een video server op afstand (zoals SNELNET 2 jaar geleden…)

Verder nog de  I1000 van Philips die ik thuis heb, de Hifi stero installatie met een Internet aansluiting.

De Nokia Satelliet ontvanger ook een met ingebouwd harde schijf en 15 uur video die opgenomen kan worden

En natuurlijk de IMODE telefoon die in Q2 geintroduceerd wordt waar ik helaas niet over kan praten maar op het moment dat ik het mag komt het direct. Dit wordt een winnaar….

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel