Home Bedrijven en personen Het intelligentste snellaadstation van Europa

Het intelligentste snellaadstation van Europa

Langs de A2 tussen Utrecht en Amsterdam ligt Haarrijn, de drukste EV locatie langs de snelweg. MisterGreen, netbeheerder Stedin en energiedienstverlener Alfen hebben het snellaadstation uitgebreid met een groot batterij opslagsysteem. Duurzaam opgewerkte energie uit zonnepanelen wordt hier opgeslagen. Samen met Mark Scheurs, de CEO van MisterGreen, nam ik een kijkje.

Het allermodernste snellaadstation van Nederland

Ik sta met Mark Scheurs, de CEO van MisterGreen, langs dit allermodernste snellaadstation van Nederland mét batterij voor energieopslag. Op het dak zie je de zonnecellen al zitten en ernaast staat een grote container. In deze container zit een batterij, deze haalt de piekbelasting van het net af. Hierdoor wordt de aansluiting bij veel laadbeurten tegelijkertijd minder belast. Hiermee voorkomt MisterGreen dat er een nieuwe peperdure aansluiting onder de snelweg door gelegd moet worden. De gemiddelde laadduur op het station is zo’n 12 minuten.

MisterGreen wil snelladen zo goedkoop mogelijk maken

MisterGreen hoopt nog dit jaar twee van zulke moderne fastlaadstations bij te bouwen. Ze doen dit naast de energiedienstverleners ook in samenwerking met Travelcard, bekend van de laadpassen. Al sinds de oprichting hebben ze als doel om snelladen zo goedkoop en duurzaam mogelijk te maken. Dit soort stations met een grote batterij en steeds efficiënter wordende zonnepanelen helpt daar enorm bij.

Reserveer de Tesla Model 3 bij MisterGreen en ontvang hem in 2018

Rond de introductie van de Tesla Model 3 kocht MisterGreen er honderden voor de Nederlandse markt. Op dit moment zijn er nog 89 over. Ze willen op deze manier Nederland als een van de eerste landen kennis laten maken met deze nieuwe Tesla. Wie via MisterGreen deze auto reserveert heeft hem als een van de eersten op de oprit staan. Reserveer hier je Tesla Model 3 bij MisterGreen en ontvang hem in 2018.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel