Home Bedrijven en personen 3D print paradijs 3D Makers Zone

3D print paradijs 3D Makers Zone

De 3D Makers Zone in Haarlem is een 3d print paradijs met 3d printers variërend van 1000 tot 200.000 euro. In Digital Transformation was founder Maarten Verkoren te gast. Maarten kan ieder bedrijf aanraden om een kleine printer te kopen en de mogelijkheden van 3d printing te ontdekken. Je wil dan gegarandeerd al snel meer doen met deze technologie en dan komen de industriële 3D printers om de hoek kijken. Bedrijven komen dan bij partijen als de 3D Makers Zone terecht om nieuwe prototypes of dure onderdelen te laten printen.

Brainstormdagen

3D Makers Zone biedt voor bedrijven ook een geheel verzorgde brainstormdag aan. Een groep tot 50 personen maakt dan kennis met het hele scala aan 3d printers en ontdekken de mogelijkheden. Het is een goede manier om de wereld van 3d printers te ontdekken op een plek waar alle kennis en techniek beschikbaar is. 3D Makers Zone is namelijk ook een researchplek waar veel studenten aan verbonden zijn. Ze organiseren geregeld hackathons om innovaties van de grond te krijgen. Naast3 3d printing hebben ze ook de kennis over IoT, robotica, big data en sensor networking in huis.

3D printing in het onderwijs

Het bedrijf achter de 3D Makers Zone biedt via Maakonderwijs.nl ook 3d printers met bijbehorende support en lesmaterialen aan. Al vanaf 1500 euro heb je dit hele pakket in een klaslokaal staan. Een must voor iedere school in Nederland.

Gesprek met Maarten Verkoren, 3D Makers Zone

Interview met Maarten Verkoren na afloop

Beluister de hele uitzending van Digital Transformation met naast Maarten ook Thomas van Gelder van Campus Party

Rondleiding 3D Makers Zone

Ik was in februari aanwezig bij de opening van de 3D Makers Zone, bekijk hier de rondleiding:

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel