Home Bedrijven en personen Eimar Boesjes’ big data weet alles over de Amerikanen

Eimar Boesjes' big data weet alles over de Amerikanen

Geboren en getogen Nederlander Eimar Boesjes weet misschien wel meer van de Amerikanen dan zijzelf. Begin jaren 90 verhuisde hij naar de VS om zijn bedrijf verder uit te breiden. Momenteel is hij CEO van Moonshadow Mobile, een bedrijf dat big data visualities verzorgd.

Big data visualisaties

Samen met verschillende partners die data aanleveren zet hij ruwe data om in inzichtelijke visuele presentaties. Zo kun je op adresniveau zien wat de kenmerken zijn van de bewoners, van het gemiddelde inkomen tot ras en politieke voorkeur. Niet voor niets zijn de campaigners van de presidentskandidaten enorm geïnteresseerd in de diensten van zijn bedrijf.

Interview met Eimar Boesjes

In Digital Transformation vertelt Eimar Boesjes op een vroege donderdagochtend in Oregon wat zijn bedrijf zoal doet en hoe het leven in de VS hem bevalt.

Beluister de hele uitzending

Beluister de hele uitzending van Digital Transformation met naast Eimar Boesjes ook voormalig shorttrackster en ondernemer Margriet de Schutter.

Eerdere interviews

Eerder sprak ik met Eimar over het verlies van zijn Nederlanderschap en gaf hij me een demo van de software van Moonshadow Mobile. Bekijk ze hier:

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel