Home Gadgets Doktoren gezocht om digitale stethoscoop te testen

0 6142
Eko Core

Eindelijk medische innovatie voor in huis, de Eko Core digitale stethoscoop. Ik heb het direct gekocht en het is as we speak onderweg naar me. Nu zoek ik nog doktoren die het voor mij willen testen! Ben of ken jij iemand?

Wat is de Eko Core?

De Eko Core is een digitale stethoscoop die opnames maakt van je hartgeluiden en deze via een app doorstuurt naar de ziekenhuissystemen. Een geweldige oplossing dat grote gevolgen kan hebben voor zorgverlening. Eindelijk zien we dat er in deze sector iets gedaan wordt met de potentie van moderne technologie. De hartslag wordt opgeslagen in de cloud waarmee doktoren of onderzoekers met de resultaten aan de slag kunnen. Hoge kwaliteit zorg maar tegen veel lagere kosten dus.

Wat gaat het ons brengen?

Een hoop gebruiksgemak, kostenbesparing en de mogelijkheid om een grafische voorstelling te krijgen van onze hartslag. Maar denk ook aan de mogelijkheden die het biedt in gebieden waar artsen niet zo makkelijk toegang hebben tot hun patiënten. Nu kunnen mensen hier zelf hun opname maken van hun hartgeluiden en dit doorsturen naar specialisten. De volgende stap is een algoritme om aan de hand van hartgeluiden de conditie van het hart te herkennen. Het is voor mij erg belangrijk dat we zorgvuldig en efficiënt met zorg en medicijnen omgaan en dit apparaat maakt dit mede mogelijk.

Wat kost het?

Het apparaat kost $299, voor $199 koop je een digitale extensie voor je bestaande analoge stethoscoop.

Interview met de CEO

Connor Landgraf is de founder en CEO van Eko, het bedrijf in Silicon Valley dat de Eko Core heeft ontwikkeld en het keurmerk heeft gekregen van de Food and Drug Administration (FDA).

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel