Home Gadgets 10 (verwachte) gadget aankondigingen op IFA

0 7987
Moto 360 2

Naast het Mobile World Congres kent Europa nóg een groot gadget event, namelijk IFA. Dat barst vandaag los in Berlijn. Wat kunnen we hier allemaal verwachten? Veel phones en smartwatches maar ook nog wat anders. Een preview van een aantal grote en interessante merken.

Samsung

Samsung kondigde een maand geleden al zijn nieuwe high-end smartphone toestel aan dus een nieuw toestel had niemand verwacht. Maar ze hebben wel iets moois bewaard voor IFA. Zojuist presenteerden ze namelijk de meeste informatie rond hun eerste ronde smartwatch, de Gear S2 (Classic). Het horloge draait op Samsung’s eigen Tizen-OS en dus niet op Android Wear. Wired noemt het ‘misschien wel de eerste goede smartwatch’. Ze deden al een hands-on.

https://www.youtube.com/watch?v=nwn8qMaNoJk

Sony

Sony Z5

Sony kondigde hun nieuwe vlaggenschip aan, de waterdichte Xperia Z5 met een 23mbit camera, inclusief een kleinere 4.6inch  (ook high-end) en een Phablet versie van 5.5inch. Allen met een vingerafdrukscanner aan de zijkant (wat ook veel logischer is). Verwacht wordt dat ook Sony qua camera met megapixels rond gaat strooien.

Huawei

Huawei’s eerste smartwatch met veel design wordt in europa voor €399 vanaf 23 september verkocht.

 

Huwawai smartwatches 23 sept

Huawei bracht dit jaar al de P8 uit, maar op IFA verwachten ze een nieuw vlaggenschip, de opvolger van de Mate 7. Dit gaat de Mate S worden met een 5,7 inch 1080p scherm en een 2.5D floating lens (wat zou dat nou weer betekenen) en 13 megapixel camera.
Mate S

 

Motorola

Van Motorola verwachten we de opvolger van de Moto 360. Eerder kwam deze foto al naar buiten. Slick! De polscomputers beginnen er langzaam maar zeker als echte sieraden uit te zijn.

Moto 360 2

Lenovo

Lenova maakt geen smartphones maar wel enkele tablets. Echt lukken wil het niet met deze producten, de Vibe X2 werd niet eens in Nederland verkocht. Misschien gaat dat anders met de opvolger X3 die waarschijnlijk tijdens IFA wordt aangekondigd.

HTC

HTC gaat vast en zeker zijn virtual reality bril, de Vive showen. Voor de rest is er weinig bekend over het bedrijf waar het momenteel niet zo heel goed mee gaat (en dat is een understatement).

vive htc

LG

LG geeft niet zomaar op. Tot nu toe zijn de tablets maar weinig succesvol maar verwacht wordt dat LG op IFA hun G Pad opvolgers zal presenteren aan de Europese markt. Eerder deden ze dit al in Zuid-Korea.

Tom Tom

Tom Tom komt met een fitness tracker met speciale focus op GPS en muziek. De naam is The Spark en kost €249 en wordt in October geleverd. . Een hartslagmonitor, GPS tracking, activiteit- en slaaptracker en ingebouwde draadloze muziek. Het zit er allemaal in dus je hebt geen smartphone tijdens het sporten meer nodig. De tracker is geschikt voor de meeste indoor- en outdoor sporten inclusief zwemmen.

Tom Tom Spark

Ik ben ook een fan van de Tomtom bandit een GoPro competitor van €429 met heel veel leuke software die op de telefoon snel een filmpje maakt van de hoogtepunten van de opnames.

Tomtom bandit

 

Panasonic

Panasonic lanceert de TX-65CZ950. Een 65-inch 4K OLED tv, misschien wel de beste tv ooit! Het paneel is ontwikkeld door LG maar qua kwaliteit lijkt Panasonic de LG-tv’s voorbij te streven. Om de kleuren zo goed mogelijk te krijgen hebben ze een kleurprofessional uit Hollywood genaamd Mike Sowa ingeschakeld. Een prachtige tv, 360 graden design en met een flink prijskaartje van rond de 7000 euro. Ik probeerde hem in de uitzending te krijgen as vrijdag maar dat gaat niet lukken.

panasonic oled 4k

Haier

Dit merk zegt je waarschijnlijk niet zoveel als de merken hierboven. Maar Haier is het grootste consumenten merk in China en ook in de USA al gigantisch. Ze kwamen woensdag met een duo wasmachine. De wasmachine heeft 2 trommels en kan zowel via een 7 inch touchscreen bedieningspaneel als op afstand via je smartphone of tablet worden ingesteld. Wat heb je dan aan twee trommels? Simpel, je kunt twee verschillende programma’s tegelijk draaien. De prijs wordt op IFA zelf bekend gemaakt.

Haier

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel