Home Bedrijven en personen Digital Transformation special met Jan Baan

Digital Transformation special met Jan Baan

De uitzending van Digital Transformation stond geheel in het teken van top ondernemer Jan Baan, oprichter van destijds het grootste softwarebedrijf van Nederland Baan. Op het hoogtepunt was het bedrijf 12 miljard waard en Jan zat aan tafel bij bedrijven als Boeing en mensen als Bill Gates en Steve Jobs. Later richtte hij Cordys en Vanenburg op, voor dit laatste bedrijf werkt hij nog steeds.

Jan Baan

Met Jan Baan praat ik uiteraard over zijn tijd bij Baan en Cordys en the lessons learned van die periode. Waar haalde hij zijn inspiratie vandaan en hoe bouwde hij Baan uit tot een miljardenbedrijf dat in 1995 naar de beurs ging?

Maar Jan praat liever over het heden dan over het verleden. Hij zit vol ideeën en heeft bovenal een hele heldere visie. Zo bracht hij samen met mij een bezoek aan Estland dat voor 10% van onze kosten 10x zoveel voor elkaar krijgt dan onze eigen overheid. Jan geeft dan ook het dringende advies aan de overheid om te stoppen met alle oude IT en haalt hij uit naar de desinteresse voor IT van de Tweede Kamer. Net als dat ze in Estland hebben gedaan. En hij is bereid om daar aan mee te denken.

Luister de uitzending hier terug

Bekijk ook mijn interview met Jan Baan na de uitzending over dit onderwerp

Meer over Jan Baan

Jan Baan hield voor PRiMAN een diner college Dienend Leiderschap. Hij keek terug op 35 jaar ondernemerschap vanuit dit perspectief.

Bekijk het college hier.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel