Home Vincent's Column De Bookmarks van 2000 die ik het meest gebruikt heb

0 3732

Ik wilde het nieuwe jaar maar eens niet beginnen met beslommeringen over hoe ellendig het allemaal is op Internet maar over over de zaken die me op het internet het afgelopen jaar het meest geholpen hebben. Want het internet was weer echt geweldig in 2000. Wat heb ik een hoop plekken ontdekt die ik zeer koester. 

Laat ik die bookmarks eens met u delen in de komende weken, en dit doe je  natuurlijk perfect met internet.

Hiervoor gebruik ik het programma www.spoton.com Al je bookmarks op je eigen PC kun je zeer eenvoudig op het internet bewaren en vanuit elke andere PC benaderen. Ook kun je makkelijk een tour maken langs de meest interessante plaatsen. Laat ik deze week eens beginnen met de plaatsen waar ik mijn nieuws vandaan haal. http://www.spoton.com/TourGuide?tourId=1_1590211&from=1120903 geeft je op internet een tour!

Op http://www.smartmoney.com/ vind je een perfecte site om financiële informatie over alle beursgenoteerde ondernemingen op te vragen. Je kunt zowel op naam als via een symbool alles vinden. Probeer BV eens Versatel en zie in het snapshot dat het aandeel 90% gedaald is vorig jaar, lach om het BUY oordeel van de analisten 3 maanden geleden, geniet van de prachtige grafieken en bekijk alle informatie die de onderneming deponeerde.

http://www.smartmoney.com/marketmap/
Maar het mooiste is de MAP OF THE MARKET. In 1 oogopslag zie je direct wat er met zo’n 600 aandelen in de markt in Amerika aan de hand is door een prachtige kleurencompositie die je kunt slicen en dicen zoals je het wil hebben. Veel informatie moet makkelijk worden getoond en deze site is de kampioen.

http://www.tornado-insider.com/
Voor Europa is www.Tornado-insider.com  een geweldige resource. Een papieren Magazine met een super web site. Alles wat er aan de hand is in de Europese internet startup en de high tech VC wereld wordt professioneel behandeld. O.a via de RADAR rubriek kom je erg veel kleine bedrijfjes op het spoor door heel Europa. 

http://www.tornado-insider.com/stocks/
En op de Stockspagina.kun je alle Europese beurzen met fondsen in  1 oogopslag zien. Ze hebben een duidelijke Europese technologie index gecreëerd. Deze is weer opgedeeld in een aantal sectoren die je zeer duidelijk vertellen hoe Technologisch Europa erbij staat. 

http://stocks.tornado-insider.com/indices_ti.asp?Symbol=TIIXIPO.IDX  
Met 1 druk op de knop heb je bijvoorbeeld de Internet providers sector in beeld en kun je zien dat bijvoorbeeld Tiscali vorig jaar zelfs meer is gedaald als worldonline 

www.telegraaf.nl blijft een lekkere krant om even 2 minuten te bekijken. In het dagelijks leven lees ik hem nooit op papier maar op internet elke dag. Ik kan het verschil niet verklaren.

http://www.planet.nl/multimedia/ De website met het duidelijkste internet nieuws. Het prettige is verder dat er ook de zeer duidelijke en soms irritante maar meestal deskundige mening van Peter Olsthoorn  op te vinden is.

De techniek erachter is een ramp. Na 3 jaar nog niet een fatsoenlijke search engine en de navigatie is vaak niet werkend. www.planet.nl  moet zich schamen.

NB:Bookmarks die het niet haalde vanwege de twee minuten limiet.

http://www.fd.nl/
Voor een Nederlandse site is het financiële dagblad uitstekend uitgerust met dossiers over Nederlandse bedrijven. Voor het echte nieuws moet je echter wel papieren abonnee zijn. Gelukkig moet je voor goede informatie af en toe betalen.

http://www.emerce.nl/
Emerce is een papieren blad met een prettige website met veel nieuws. Goed is hier dat de lezers vaak reageren op de artikelen en dat je die direct op de website terug vind. Ik vind vaak de reacties van de lezers interessanter dan de oorspronkelijke verhaal.

http://interactive.wsj.com/pages/front.html
De Wall Street Journal, De meest professionele dagelijkse krant van business USA. Interessante onderzoekende journalistiek zoals de onthullingen van Lernout & Hauspie’s van de afgelopen maanden. Duidelijk is dat er wel iets moet gebeuren voordat het in de WSJ staat, je moet echter wel $50 per jaar voor deze krant betalen en het is het meer dan waard voor mij.

http://www.businessweek.com/index.html
Het weekblad dat de .COM economie in zijn hart heeft gesloten en er werkelijk elke week grote stukken over schrijf. Nu ook over de neergang en de drama’s die dat veroorzaakt. Hier lees je altijd over grote lijnen die stimulerend worden gebracht.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel