Home Bedrijven en personen CIO van het jaar met lef Louis Luijten ASML #CIOdaynl14 Hoe kreeg...

Tijdens CIO Day werd de CIO of the year verkozen. Aanwezig waren 900 CIO’s en 60 corperate software bedrijven. Van de NS tot de Nederlandse overheid en de Belastingdienst. Winnaar was Louis Luijten van chipfabrikant ASML, ooit opgericht als 1 van de 20 spin-out’s van Philips maar inmiddels het moederbedrijf voorbij gegroeid in beurswaarde. Hij moest 10% bezuinigen bij zijn aantreden maar na een vurig pleidooi van zijn kant ging hij ipv €120M ICT budget naar huis met €200 Miljoen.

Ik presenteerde #CIOTV tijdens de CIODAYnl14 en interviewde 22 interessante mensen waarvan 6 CIO’s, Trendwatchers, suppliers, consultants and organisatie. Hartelijk dank aan Verizon om de prachtige studio en techniek van Peter Hazenberg mogelijk te maken. Het was een genot om heerlijk alle gesprekken te doen en dat hij het zo brilliant op de achtergrond regelde.

Interview met winnaar Louis Luijten

Bekijk eerst het interview met de winnaar Louis Luijten CIO van ASML na afloop van de prijsuitreiking. Hij vertelt over de afgelopen 3 jaar bij ASML, de rol van ASML in de chip- en tech industrie en hun strategie om te verdubbelen.

CIOTV interviews

Bekijk hieronder de overige 20 interviews tijdens CIO Day

Ga snel naar het interview met:

Bernhard van Oranje (juryvoorzitter CIO Award) Bernard was 9 van de 10 jaar juryvoorzitter van de CIO prijs. Hij is oprichter van Levi9 near shoring  met nu 500 mensen aan het werk. Hoe was de CIO 10 jaar geleden (hoofd ICT en Lease auto’s) en nu (veranderaar business partner). Verslag van een decade

Bas van Werven (presentator)
Bas is 10 jaar dagvoorzitter geweest van CIO Dag. Hij blijft zich verbazen hoe snel deze wereld is veranderd en hoe elk jaar de hypes komen, gaan endan 3 jaar later worden toegepast. Bas is still going strong en nog helemaal bezig zichzelf opnieuw uit te vinden. Wat? Kijken!

Kathie Miley en Pieter Hulst Verizon  Kathie Miley  is in charge of Cybersecurity and has 800 people working at verizon to keep the clients secure. What are the biggest threads? How do they develop. How did Kathie get in charge of normally this male world? Pieter Hulst is the Verzion MD of the Benelux and expands on the role they play here in the Benelux.

Rogier Jacobs (Cargill Animal Nutrition) Hoe kan een  Nederlander CIO worden in de USA bij een familie bedrijf van 142.000 mensen en $130 miljard omzet. Welke veranderingen zette hij door en wat is zijn volgende stap? Nederlanders moeten slimmer en sneller zijn, en dat doen we!

Peter den Held (Ministerie van Financiën)
Genomineerd voor CIO/Jaar heeft CIP Financiën Peter den Held heeft loyaal meegewerkt om alle ICT autonomie over te dragen aan het landelijk service center van de rijksoverheid. Hij vertelt waarom dat goed is en wat de volgende plannen zijn en waarom hij CIO/Jaar moet worden.

Sander Schouten (Triple IT)
Eindelijk heeft Sander een mooie userinterface gemaakt in de oculus rift om samen naar Nederlands elftal voetbal televisie te kijken. Ik vond het handig en eenvoudig (ik hou zelfs niet van voetbal). Een nuttige voetbal uitzending met high tech.

Frank Buytendijk (Gartner)
Frank is al jaren gepassioneerd over Ethiek van de technologie. Nuttige zaken doen en de wereld verbeteren. Hoe? In dit interview wordt het vertelt.

Hessel Dikkers (NS)
Genomineerd voor CIO van het jaar. In 2.5 jaar de oude legacy aanpakken, moderniseren, informatie voorziening aan reizigers sterk verbeteren en alle silo’s de nek omdraaien. Bij een 100+ jaar oud bedrijf is dat bijna onmogelijk. Maar niet voor Hessel.

Brenno de Winter (hacker en journalist)
Brenno de winter is altijd in het nieuws omdat ICT van bedrijven en overheid zo lek als een mandje is. Hoe doet hij dat en wat is zijn bedoeling. Wat kunnen we voor een vuurwerk verwachten bij zijn komende boeken? Hint: een grote financieele instelling is NIET BLIJ!

Bas van den Heuvel (Leaseplan) en Willem Jonkman (Verizon) Bas, Leaseplan purchaser ICT  vertelt over het consolideren van 35 netwerken in 1 stabiele private geïntegreerde pipe, Willem Jonkman Verizon over transformatie naar public internet hetgeen snelheid verhoogden kosten verlaagd.

Marc Shuuring (Boston Consulting Group)  prachtige presentatie  Yves Morieux: As work gets more complex, 6 rules to simplify de man was echter al weg voordat ik hem kon interviewen. Dus hierbij Marc die het nut van simplification duidelijk vertelt. Zat ook in de jury van CIO/Jaar

Erik Ubels (Deloitte)
Genomineerd voor CIO van het jaar. 5000 laptops vervangen in 1 dag voor €220.000? Hoe geef je iedereen de laatste windows 8 met touchscreen + iphone 6 + vele professionele apps en goede veiligheid voor €4000/jr? En waarom zitten er 10.0000 sensors in het nieuwe HQ van Deloitte en is ALLES connected en persoonlijk? Internet of things toegepast.

Shantanu Varma (Tata Consultancy Services) what is smart manufacturing of the future? According to Tata products are becoming services and the  facts that production companies need to continue monitor clients & products is a big change!

Rene Frijters (Knab)
Rene heeft vele miljoenen uitgegeven om de ICT van Knab Bank from scratch te bouwen. Ook niet gemakkelijk, vooral als je 5 nationaliteiten combineert. De bulgaren waren het makkelijkst, de belgen het moeilijkst. Wat heeft rene geleerd?

Chris Parker (CoolExperience) Chris was de CIO van Leaseplan en zit in de jury van CIO van het jaar. Hij is nu past de CIO functie en deelt zijn nieuwe passies.

Herman Leverts (Xerox)  als er een bedrijf door digitale transformatie wordt getroffen is het Xerox. Hoe gaat het met 10%/jr minder papier omzet en 20% digitale workflow groei.

Tom Homer (Telstra) the Australian Incumbent specializes on bringing telco services to european companies who grow in Asia. What are the hot countries? Which services?

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel