Home Bedrijven en personen, Events CIODay: Ian Zein (Sentia)

CIO Day: Ian Zein (Sentia)

Ian Zein is de CEO en oprichter van Sentia, een van de twee sponsoren van CIO Day. 15 jaar geleden begon hij met secure managed firewalls en bouwde het uit tot een managed hosting met 30 man personeel. Drie jaar geleden besloot hij de zaak te veranderen naar aanleiding van zijn investeringen in starters. Hij trok private equity party Waterland aan en groeide naar 300 man personeel door met andere partijen in andere landen te fuseren. Hoe is deze fast ride? Wat beweegt hem? Wat betekent dit voor de klanten en wat ziet Ian als de grote trends en hoe omarmt hij deze trends?

Microsoft vs Google en Amazon

In tegenstelling tot veel CIO’s omarmt Ian de producten van Google en Amazon, de challengers van de ‘oude rot in het vak’ Microsoft. Sentia is een van de belangrijkste Amazon partners in de Benelux en gebruikt geen Office 360 maar Google Apps voor hun documenten. Vrij bijzonder voor een hosting bedrijf. Hij ziet steeds meer corporates (deels) naar diensten van deze challengers overstappen en de public cloud omarmen.

Over CIODay

CIODay is hét jaarlijkse netwerkevent voor de absolute top binnen de IT-markt. CIODay TV met mij als interviewer wordt mede mogelijk gemaakt door Verizon en Sentia.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel