Home Bedrijven en personen, Events CIODay: Fred Peters (Van Gansewinkel)

CIO Day: Fred Peters (Van Gansewinkel)

Van Gansewinkel is een afvalverwerker met een omzet van ruim een miljard. Fred Peters is er al 9 jaar CIO en moet heel creatief om gaan met het weinige geld dat er beschikbaar is voor ICT. Ze werken intensief in de cloud met verschillende leveranciers en ook alle werkplekken zitten in een private cloud, en dat voor 2,5%. Maar dat is niet de belangrijkste taak van de CIO.

De taak als CIO van een afvalverwerker

Van Gansewinkel zamelt afval in, maar recycled het ook. En daar speelt de CIO een belangrijke rol. In Europa recyclen ze jaarlijks 3,2 miljoen koelkasten. Het hele proces van koelkast tot het ontmantelen van 98% van de materialen die weer worden hergebruikt is indrukwekkend. Er komen energievreters van 15 jaar oud voorbij, maar ook hele zuinige koelkasten die na 4 jaar al worden afgedankt. Fred Peters gaf mensen aan de band een handcamera die alle materialen die voorbij komen vastleggen. Daarachter zit een OCR (Optical character recognition) die alle materialen registreert en opslaat in een enorme kennisdatabase. Deze database vormt de basis voor rapportages aan de overheid waarmee Van Gansewinkel aanspraak kan maken op hun vergoedingen. Dit gebeurd uiteraard ook voor andere apparaten.

Welke uitdagingen liggen er nog in de toekomst? En hoe kan ICT zorgen voor het recyclen van oude computers en smartphones die na een paar maanden al worden weggegooid?

 Over CIODay

CIODay is hét jaarlijkse netwerkevent voor de absolute top binnen de IT-markt. CIODay TV met mij als interviewer wordt mede mogelijk gemaakt door Verizon en Sentia.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel