Home Bedrijven en personen, Events CIO Day: CIO of the Year Arnoud Klerkx (Sanoma)

CIO Day: CIO of the Year Arnoud Klerkx (Sanoma)

Arnoud Klerkx werkt voor Sanoma en is verkozen tot CIO of the Year. Hij werkt voor de educatieve tak van het bedrijf en behaalt hiermee een omzet van 300 miljoen. De totale omzet van Sanoma is 2 miljard. Met deze omzet zijn ze verantwoordelijk voor bijna de helft van de totale winst van Sanoma.

Waarom is hij CIO of the Year?

Een lastige vraag om zelf antwoord op te geven, maar Arnoud Klerkx ziet zichzelf als een CIO die zich primair bezighoudt met het digitaal maken van hun core producten en die zich minder bezighoudt met de technische aspecten. Daarnaast hebben zijn producten impact op de maatschappij en leggen ze in het onderwijs de basis voor onze toekomst.

Leerling centraal

De producten van Sanoma stellen de leerling centraal, en niet de leraar. Veel leeromgevingen hebben prachtige dashboards voor leraren maar de leerlingen zelf wordt niets getoond. Dat doen ze helemaal anders. Om dit voor elkaar te krijgen en razendsnel te innoveren hebben ze samengewerkt met startups. Ze maken nu gebruik van algoritmes om de voortgang van het leerproces op leerling niveau te monitoren. Hierdoor bieden ze aan iedere leerling een persoonlijk leerproces op zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau. En zoals gezegd wordt al deze data aan de leerling teruggekoppeld in een overzichtelijk dashboard.

Een enthousiast verhaal van deze CIO van het jaar.

https://www.youtube.com/watch?v=6w1DtEt6z8U

Over CIODay

CIODay is hét jaarlijkse netwerkevent voor de absolute top binnen de IT-markt. CIODay TV met mij als interviewer wordt mede mogelijk gemaakt door Verizon en Sentia.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel