Home Bedrijven en personen, Events CIODay: Dagvoorzitter Joost Hoebink en organisator Rob Beijleveld

CIODay: Dagvoorzitter Joost Hoebink en organisator Rob Beijleveld

Mijn allerlaatste interview is uiteraard een evaluatie. We genieten na van CIODay 2015 met dagvoorzitter Joost Hoebink en de CEO van ICT Media én organisator van CIODay Rob Beijleveld.

Bommelding

In zijn eerste jaar als dagvoorzitter van CIODay kreeg Joost Hoebink direct te maken met een bommelding. Het was de tweede keer in zijn carrière als dagvoorzitter maar het was wel een melding die je in deze tijd serieus moet nemen. De ontruiming ging heel rustig, de uitdaging was meer om iedereen na afloop weer op tijd binnen te krijgen. En ook voor de organisatie was het een spannende situatie.

Pre Conference en gender diversity

De dag voor CIODay was er een pre conference van 4 uur lang met 100 CIO’s, voornamelijk mannen. Dat viel de deelnemers zelf ook op. Op het plenaire podium van CIODay was er een on the couch sessie over het belang van gender diversity. 6% was namelijk vrouw, hoe kunnen we dat gelijk trekken? Het blijft moeilijk om meisjes enthousiast te krijgen voor technologie. Ook al zijn ze volgens Rob vaak meer met technologie bezig dan ze zelf beseffen.

Sprekers

Goede sprekers zijn voor Joost sprekers die je bijblijven. Hij noemt als voorbeeld Frank Buytendijk, Research VP & Distinguished Analyst van Gartner. Hij had een fantastisch verhaal waarin veel genres aan elkaar werden gekoppeld en belangrijke dilemma’s werden besproken.

De hoogtepunten van organisator Rob Beijleveld

Rob Beijleveld vindt allereerst dat hun nieuwe dagvoorzitter met een andere insteek dan zijn voorganger Bas van Werven het uitstekend heeft gedaan. Hij is ook ontzettend blij met het (opnieuw) hoge aantal deelnemers. Wat hem het meest is bijgebleven is de couch sessie met Jeroen Tas (CEO Healthcare Informatics, Solutions & Services, Philips) en zijn dochter Kim Tas die suikerziekte heeft. Het laat zien hoe technologie en goede samenwerking de kwaliteit van leven van mensen kan verbeteren. En een goede samenwerking heeft Rob zelf ook met zijn vrouw, de stille kracht achter CIO Day. Haar goede organisatie zorgt ervoor dat Rob genoeg lucht heeft om de gasten de aandacht geven die ze verdienen. Juist de details maken het evenement zo succesvol.

Over CIODay

CIODay is hét jaarlijkse netwerkevent voor de absolute top binnen de IT-markt. CIODay TV met mij als interviewer wordt mede mogelijk gemaakt door Verizon en Sentia.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel