Home Bedrijven en personen, Events Campus Party: 160 sprekers en duizenden nerds

Campus Party: 160 sprekers en duizenden nerds

Van woensdag 25 tot en met zondag 29 mei vindt in de Jaarbeurs Utrecht Campus Party plaats. Een gigantisch tech event met 150 sprekers, workshops en challenges en duizenden deelnemers en bezoekers. In Digital Transformation was Thomas van Gelder, de business development manager van Campus Party te gast.

Campus Party is begonnen in Madrid en is via Zuid-Amerika uitgegroeid tot een enorm wereldwijd tech festival. Letterlijk een festival want de deelnemers slapen in tentjes en bivakkeren 5 dagen lang 24/7 in de Jaarbeurs.

https://www.youtube.com/watch?v=YJi7MrkMBfQ

Sprekers, challenges en workshops

Centraal staan de challenges waar duizenden ‘Campuseros’ aan meedoen. Ze krijgen opdrachten vanuit het bedrijfsleven en gaan hiermee 24/7 aan de slag. Alle belangrijkste thema’s komen deze dag aan bod: robotisering, big data, AR, virtual reality en gaming. Een voorbeeld van een challenge vanuit de Rabobank is een Fintech challenge waar deelnemers na moeten denken over de toekomst van de financiële sector. Ook gaan ze de strijd aan met klimaatverandering, is er een Eduhackathon over de toekomst van educatie en nog véél meer. Bezoekers kunnen voor 15 euro een dagje rondlopen, kijken wat er allemaal gebeurd en onder andere getuigen zijn van een drone race.

Gesprek met Thomas van Gelder, Business Development Manager van Campus Party

Interview met Thomas van Gelder na afloop

Beluister de hele uitzending van Digital Transformation met naast Thomas ook Maarten Verkoren van 3D Makers Zone

Campus Party bezoeken

Een kaartje voor bezoekers kost 15 euro. Deelnemers betalen maximaal 160 euro en wil je een dag langskomen als deelnemer en ook naar de sprekers luisteren dan betaal je 50 euro. Sprekers zijn onder meer Dirk Ahlborn (CEO van Hyperloop), Camille François (Cyber War Expert), Bas van Abel (Fairphone), Bill Buxton (Microsoft Research) en Ethan Zuckerman (MIT).

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel